Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON – “And It Breaks My Heart”

We zijn vast niet de enige met een zwak voor Scandinavische popmuziek en met zo’n drie miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify is de ster van de Zweedse LÉON rijzende. Na een reeks singles en ep’s brak ze vorig jaar pas echt door met haar debuutplaat LÉON. Aan creativiteit en inspiratie ontbreekt het alvast niet, want het debuutalbum is nog niet helemaal afgekoeld of daar is de Zweedse alweer met nieuwe muziek. “And It Breaks My Heart” is alweer de derde single en doet ons stiekem toch wel verlangen naar een tweede album.

De poorten van het koninkrijk zwaaien open in de intro van “And It Breaks My Heart” en meteen wanen we ons in de balzaal tijdens een groots feest. Wanneer LÉON begint te zingen, stroomt de melancholie zo naar binnen. Heel even lijkt het alsof we, net als op “In A Stranger’s Arms”, met een ingetogen LÉON te maken hebben. ‘And I wish that I could give you more when you’re leaving me an open door’, klinkt het op het uiterst persoonlijke nummer. Wanneer een zachtjes pulserende beat steeds duidelijker te horen wordt, is het tegendeel al gauw bewezen. De zware, lage stem maakt in het refrein plaats voor een hoger register. De Zweedse ontpopt zich tot een ware popprinses in haar eigen koninkrijk.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Here's to Another"

Haar naam is al een grote weggever, maar Anna of the North is naast Sigrid, Astrid S en LÉON een van de noordelijke…
AlbumsRecensies

LÉON - Apart (★★★★): Muzikaal fotoboek over een gebroken hart

Hoe zou een huwelijk tussen Scandinavische popmuziek en Lana Del Rey klinken? Je vraagt het je misschien niet erg vaak af, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON – “Head and Heart on Fire”

De melancholische popmuziek van LÉON weet ons hart steeds een beetje meer te veroveren. Volgende maand verschijnt haar tweede album Apart en met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.