Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Dinner Party (Terrace Martin, Kamasi Washington, Robert Glasper en 9th Wonder) feat. Phoelix – “Freeze Tag”

Jazzgrootheden Kamasi Washington en Robert Glasper en hiphoptalenten Terrace Martin en 9th Wonder maken al een lange tijd bejubelde muziek in hun solocarrières. Hoewel ze elkaar al een lange tijd kennen, is er van samen muziek maken nog niet veel in huis gekomen. Daar komt verandering in, want onder de naam Dinner Party vormen ze een gloednieuwe supergroep die meteen een debuutalbum heeft aangekondigd. Hieruit kunnen we alvast luisteren naar “Freeze Tag”, de eerste single van de plaat. Het viertal heeft een brede collectieve ervaring in genres als jazz, soul en hiphop en dat weten ze op dit nummer in een goed resultaat om te zetten.

Alsof ze met vier nog niet genoeg waren, haalde Dinner Party er voor hun eerste single meteen nog een zanger bij: Phoelix. Hoewel “Freeze Tag” invloeden put uit een bonte mengeling aan genres, werken de combinaties bijzonder goed. De muzikanten zijn goed op elkaar ingespeeld en de stem van Phoelix vult de beat, gitaar, saxofoon en vele details in de muziek perfect aan. De groove klinkt ietwat nostalgisch en geeft ons meteen ook een zalig zomers gevoel. Op een warme dag als vandaag hebben we niet meer nodig dan dat.

Het debuutalbum van Dinner Party verschijnt al binnen enkele weken. Zet 10 juli alvast in je agenda!

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

25 juni 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief