Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (15 juni – 21 juni)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Hannah Georgas – “Dreams”

Hannah Georgas baant zich al jaren een weg door het muzieklandschap. Haar debuut werd met lovende woorden van onder Q Magazine en NPR onthaald en ook shows in het voorprogramma van The National en Rhye volgden. De Canadese is altijd al heel productief geweest en zo brengt ze op 24 augustus haar vierde album All That Emotion uit (geproducet door Aaron Dessner van The National). Hieruit bracht ze afgelopen week het betoverende “Dreams” uit waarmee ze ons een inkijk gunt in haar dromen. Meer van dat!

Shannen James – “Arrows”

Shannen James is een vers talent uit Australië met het potentieel om de wereld met haar muziek te veroveren. Haar debuut ep brengt ze pas in september uit, maar met “Arrows” treft ze nu al meteen raak. Het nummer werd opgenomen in de homestudio van een goede vriend in Melbourne en daarom verbaast het ook niet dat “Arrows” heel zonnig en vreugdevol klinkt. Hopelijk richt Shannen James haar pijlen snel op het maken van meer nieuwe muziek!

Dijon – “sweet thing”

Dijon kwam de afgelopen dagen eerder negatief in het nieuws terecht, maar daar heeft de Amerikaanse DIY-artiest Dijon maar weinig mee te maken. Uit zijn slaapkamer stuurt Dijon geregeld nieuwe muziek de wereld in en zo ook deze week met “sweet thing”. Het nummer is een ferme collage van R&B en folk, waarbij het soulvolle met het zachte getokkel op de gitaar tot een geheel nieuw genre verweven werd. “sweet thing” is een nummer dat even tijd nodig heeft om al zijn zoetigheid prijs te geven, maar eens je de smaak te pakken hebt volledig meesleurt in de fantasierijke wereld van Dijon.

Gudmornin2u – “Sometimes”

Op zeventien heeft Gudmornin2u al heel wat bereikt. Op zijn twaalfde leerde de Amerikaan gitaar spelen en op zijn veertiende begon hij met het maken van zijn eigen nummers. Als dill bracht hij zelfs al vroeg een eigen ep uit en haalde ermee inmiddels meer dan drie miljoen views op het wereldwijde web. Uit dill ontstond nu Gudmornin2u en onder die naam bracht hij deze week het korte “Sometimes” uit. In amper anderhalve minuut krijgen we een frisse sound en een leuke dynamiek te horen die ons meteen enthousiast maakt. Ongetwijfeld een naam om nauwlettend in de gaten te houden.

Sophisticated Dingo – “What Is Going On?”

Sophisticated Dingo is nog zo’n act uit Melbourne die deze week met nieuwe muziek aan de grote poort komt kloppen. Met veel energie en charisma à la Sticky Fingers maken de twee meteen indruk op ons met hun aanstekelijke nieuwe single “What Is Going On?”. Het nummer is lekker intens en ruig, maar tevens ook toegankelijk genoeg om het op de radio te draaien.

https://soundcloud.com/sophisticateddingo/what-is-going-on

Dansen Dansen

Dimension – “Saviour” (feat. Sharlene Hector)

Afsluiten doen we zoals iedere week met een stevig dansplaatje en dat deze week van niemand minder dan Dimension. De UK drum & bass master werkte zich de afgelopen op tot een van de grote namen in het genre die niet vies is van experiment. Zijn samenwerking met Sharlene Hector begint als een ballade, maar wanneer de drop volgt is dan toch het hek van dam.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1685 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 3): Op volle snelheid en met razende gitaren richting geblokte aankomstvlag

Bij het aanbreken van de laatste dag op Rock am Ring stonden er weer een aantal oude bekenden op onze planning. Waar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alex Porat - "dimension"

Alex Porat wil – als we haar Spotify bio mogen geloven – gewoon gelukkig zijn en muziek heeft daar een grote bijdrage…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.