Features, Nieuwe singles

De vijf van “Den Beir” (15 juni – 21 juni)

Wekelijks verschijnen er tientallen singlereviews op onze site, maar het blijft moeilijk om over elke single en artiest te schrijven. Daarom roepen we onze rubriek De vijf van “Den Beir” na een jaar afwezigheid weer in het leven, en gaan we weer op zoek naar spannende singles uit verschillende genres. Je krijgt dus terug elke zondagavond vijf singles voorgeschoteld die op een of andere manier onze aandacht trokken en dus zeker een plekje in onze Spotifyafspeellijst verdienen.

Hannah Georgas – Dreams

Hannah Georgas baant zich al jaren een weg door het muzieklandschap. Haar debuut werd met lovende woorden van onder Q Magazine en NPR onthaald en ook shows in het voorprogramma van The National en Rhye volgden. De Canadese is altijd al heel productief geweest en zo brengt ze op 24 augustus haar vierde album All That Emotion uit (geproducet door Aaron Dessner van The National). Hieruit bracht ze afgelopen week het betoverende “Dreams” uit waarmee ze ons een inkijk gunt in haar dromen. Meer van dat!

Shannen James – Arrows

Shannen James is een vers talent uit Australië met het potentieel om de wereld met haar muziek te veroveren. Haar debuut ep brengt ze pas in september uit, maar met “Arrows” treft ze nu al meteen raak. Het nummer werd opgenomen in de homestudio van een goede vriend in Melbourne en daarom verbaast het ook niet dat “Arrows” heel zonnig en vreugdevol klinkt. Hopelijk richt Shannen James haar pijlen snel op het maken van meer nieuwe muziek!

Dijon – sweet thing

Dijon kwam de afgelopen dagen eerder negatief in het nieuws terecht, maar daar heeft de Amerikaanse DIY-artiest Dijon maar weinig mee te maken. Uit zijn slaapkamer stuurt Dijon geregeld nieuwe muziek de wereld in en zo ook deze week met “sweet thing”. Het nummer is een ferme collage van R&B en folk, waarbij het soulvolle met het zachte getokkel op de gitaar tot een geheel nieuw genre verweven werd. “sweet thing” is een nummer dat even tijd nodig heeft om al zijn zoetigheid prijs te geven, maar eens je de smaak te pakken hebt volledig meesleurt in de fantasierijke wereld van Dijon.

Gudmornin2u – Sometimes

Op zeventien heeft Gudmornin2u al heel wat bereikt. Op zijn twaalfde leerde de Amerikaan gitaar spelen en op zijn veertiende begon hij met het maken van zijn eigen nummers. Als dill bracht hij zelfs al vroeg een eigen ep uit en haalde ermee inmiddels meer dan drie miljoen views op het wereldwijde web. Uit dill ontstond nu Gudmornin2u en onder die naam bracht hij deze week het korte “Sometimes” uit. In amper anderhalve minuut krijgen we een frisse sound en een leuke dynamiek te horen die ons meteen enthousiast maakt. Ongetwijfeld een naam om nauwlettend in de gaten te houden.

Sophisticated Dingo – What Is Going On?

Sophisticated Dingo is nog zo’n act uit Melbourne die deze week met nieuwe muziek aan de grote poort komt kloppen. Met veel energie en charisma à la Sticky Fingers maken de twee meteen indruk op ons met hun aanstekelijke nieuwe single “What Is Going On?”. Het nummer is lekker intens en ruig, maar tevens ook toegankelijk genoeg om het op de radio te draaien.

Dansende Beren

Dimension feat. Sharlene Hector – Saviour

Afsluiten doen we zoals iedere week met een stevig dansplaatje en dat deze week van niemand minder dan Dimension. De UK drum & bass master werkte zich de afgelopen op tot een van de grote namen in het genre die niet vies is van experiment. Zijn samenwerking met Sharlene Hector begint als een ballade, maar wanneer de drop volgt is dan toch het hek van dam.

21 juni 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief