Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Van T’s – “Seeing Stars”

The Van T’s is een band uit Glasgow die origineel werd opgestart als een akoestisch huiskamerprojectje van de Van Thompson-tweelingzusjes. Die heetten eigenlijk eerst gewoon ‘Thompson’, maar door een fascinatie met de algemene Nederlandstalige familienaam adopteerden ze de ‘Van’. Deze bijnaam bleef hangen en zo werd ook de bandnaam daar een takje van. The Van T’s zijn deel van de bloeiende underground in Glasgow en maken een mix van de fijnste elementen uit de jaren negentig. Zo spelen ze sluimerende shoegaze met twinkelende riffs tot een beetje grungy rock. Ze nemen daarbij nog wat gezellige dromerigheid en stoppen dan alles in een moderne verpakking. Het altrockkwartet is er voor fans van onder andere Wolf Alice, Lauran Hibberd en First Aid Kit.

Het liedje groeide uit een moeilijke periode waar zus Hannah zich vorig jaar moest doorploegen. “Seeing Stars” is dan ook een metafoor voor het eindelijke weerzien van een beetje licht na volledig door donkere waas overwoekerde tijden. Het nummer zet in met een intro dat doet denken aan U2 – zo zien we al dat ze eclectisch overal fruit gaan plukken – en met een ruige stem sneert de zangeres met haar opnieuw gevonden levenlust verder. Het nummer dendert dans- en springbaar door en kent zo een zeker vooruitgaand optimisme. De repetitiviteit stoort hier niet, in tekst noch instrumentatie. Het gaat dan ook over uit de put kruipen, en het constant terugkeren van alle elementen doet denken aan een soort innerlijke speech. Zo lijkt het te zeggen: ‘Komaan, nog even doorzetten.’ Als de band zo doorgaat zien we binnenkort ook deze sterretjes op de kleine festivals.

43 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Night Café – “Isn’t”

Doet de bandnaam van The Night Café je ook denken aan het schilderij Le Café de nuit van van Gogh? Dan heb je…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Arthur - "Medicine"

James Arthur, de Brit die in 2012 The X Factor won, is al enkele jaren actief. Hij heeft heel wat liedjes op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tate McRae – “slower”

Nadat de Canadese Tate McRae vorig jaar van niets naar iets werd gekatapulteerd, ging het opeens heel snel voor de nog maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.