banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Van T’s – “Seeing Stars”

The Van T’s is een band uit Glasgow die origineel werd opgestart als een akoestisch huiskamerprojectje van de Van Thompson-tweelingzusjes. Die heetten eigenlijk eerst gewoon ‘Thompson’, maar door een fascinatie met de algemene Nederlandstalige familienaam adopteerden ze de ‘Van’. Deze bijnaam bleef hangen en zo werd ook de bandnaam daar een takje van. The Van T’s zijn deel van de bloeiende underground in Glasgow en maken een mix van de fijnste elementen uit de jaren negentig. Zo spelen ze sluimerende shoegaze met twinkelende riffs tot een beetje grungy rock. Ze nemen daarbij nog wat gezellige dromerigheid en stoppen dan alles in een moderne verpakking. Het altrockkwartet is er voor fans van onder andere Wolf Alice, Lauran Hibberd en First Aid Kit.

Het liedje groeide uit een moeilijke periode waar zus Hannah zich vorig jaar moest doorploegen. “Seeing Stars” is dan ook een metafoor voor het eindelijke weerzien van een beetje licht na volledig door donkere waas overwoekerde tijden. Het nummer zet in met een intro dat doet denken aan U2 – zo zien we al dat ze eclectisch overal fruit gaan plukken – en met een ruige stem sneert de zangeres met haar opnieuw gevonden levenlust verder. Het nummer dendert dans- en springbaar door en kent zo een zeker vooruitgaand optimisme. De repetitiviteit stoort hier niet, in tekst noch instrumentatie. Het gaat dan ook over uit de put kruipen, en het constant terugkeren van alle elementen doet denken aan een soort innerlijke speech. Zo lijkt het te zeggen: ‘Komaan, nog even doorzetten.’ Als de band zo doorgaat zien we binnenkort ook deze sterretjes op de kleine festivals.

71 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shawn Mendes - "It'll Be Okay"

Shawn Mendes legt zijn ziel bloot in zijn nieuw nummer “It’ll Be Okay”. Hij haalde de inspiratie voor het nummer bij de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 100 gecs – “mememe”

Laura Les en Dylan Brady vormen sinds 2015 samen 100 gecs. Online worden ze vaak in één adem uitgesproken met hyperpop, het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Between You & Me - "Go To Hell" (feat. Yours Truly)

Een album met de titel Armageddon insinueerde al dat er iets groots en geheimzinnig in het verschiet lag. Niets is minder waar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.