Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Fiery Furnaces – “Down at the So and So on Somewhere”

Als zus en broer waren Eleanor en Matthew Friedberger muzikale buitenbeentjes in de indiewereld van de jaren 2000. Gewapend met waanzinnig complexe songs, een bombastische sound en eigenaardige teksten brachten ze tal van albums uit als The Fiery Furnaces. Hun progressieve popmuziek was niet ieders cup of tea, maar wie overtuigd kon worden door werken zoals Blueberry Boat en Widow City, zal altijd vol enthousiasme over het duo praten.

In 2011 nam de band een pauze. Eleanor werkte volop aan haar solocarrière en ook Matthew focuste op zijn eigen muziek. Het bleef lang stil rond The Fiery Furnaces, maar begin dit jaar kondigden ze plots een optreden aan op het Pitchfork Music Festival. Dat gaat vanwege gekende redenen niet door, maar we krijgen wel iets anders van het duo. “Down at the So and So on Somewhere” is de eerste nieuwe single van The Fiery Furnaces in maar liefst elf jaar en verschijnt op Jack Whites Third Man Records. 

Hoewel “Down at the So and So on Somewhere” de typische Fiery Furnacesklank heeft, is het minder chaotisch dan hun voorgaande nummers. De gekende stem van Eleanor klinkt nog steeds diep en warm, maar de muzikale ondergrond van het nummer is best wel statisch. De ritmes zijn ietwat droog, al zijn er her en der kleine details en verrassingen te bespeuren die heel eigen zijn aan het duo. “Down at the So and So on Somewhere” is niet de meest blitse single van The Fiery Furnaces, maar wel een heel fijn weerzien.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eleanor Friedberger

Eleanor Friedberger is een singer-songwriter afkomstig uit New York City. De zangeres was vroeger lid van The Fiery Furnaces (of nog steeds,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.