Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ric Wilson – “Fight Like Ida B & Marsha P”

Ken je Ric Wilson al? De artiest uit Chicago timmert al een tijdje zijn weg in de muziekindustrie, maar krijgt pas heel recent de aandacht die hij verdient. Ric zet zich in zijn stad veel in op allerlei vlakken en was ook lange tijd deel van de Young Chicago Authors, een ondertussen legendarische groep slam poetry-artiesten waar onder andere ook Chance The Rapper, Mick Jenkins, Noname en Jamilla Woods deel van uitmaakten. Als muzikant houdt Ric Wilson niet zozeer van de term ‘genres’ en dat hoor je ook in zijn muziek. In mei bracht Ric Wilson nog samen met producer Terrace Martin de ep They Call Me Disco uit en amper een maand verder lost hij met “Fight Like Ida B & Marsha P” alweer nieuwe muziek.

“Fight Like Ida B & Marsha P” is een ode aan aan de LGBTQ+ activist Marsha P. Johnson en burgerrechten activist Ida B. Wells, die als zwarte vrouw en zwarte transvrouw mee hebben gestreden tegen de ongelijkheid en discriminatie in de VS tegenover zwarten. Het nummer straalt ondanks zijn groovy en funky melodie heel veel kracht uit. In het nummer bouwde Ric Wilson ook een spoken word passage in van Crista Noel, een activiste uit Chicago die opkomt tegen politiegeweld tegenover zwarte vrouwen. “Fight Like Ida B & Marsha P” is een statement van Ric Wilson waarmee hij hopelijk nog heel wat andere artiesten inspireert.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1287 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.