Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Snuts – “Elephants”

© Bart Heemskerk

The Snuts zijn klaar om de wereld over te nemen, dat is zeker. Na een fervente show in het begin van het jaar op Eurosonic in Groningen, wisten wij al zeker dat we niet meer lang moesten wachten op een grote doorbraak van de band. Die kwam er uiteindelijk midden maart aan met hun Mixtape EP waarmee ze een tijdje op één stonden in de hitlijsten in Schotland en Engeland. Het Schots kwartet is dan ook super populair over het kanaal en dat is te merken aan de optredens die ze daar in een mum van tijd weten uit te verkopen. Het is nog wachten op een doorbraak aan deze kant van het water, maar daar moeten we niet meer lang op wachten. Zo weet de band zich opnieuw op de kaart te zetten met hun nieuwste nummer, waarmee ze enkele nieuwe wegen inslaan.

“Elephants” is bij de eerste luisterbeurt het zoveelste catchy indierocknummer van de band. Maar niks is minder waar, want al snel komen er enkele nieuwe overtuigende invloeden die onze gedachten snel weten te veranderen. Zo vallen vooral de aanstekelijke kleine riffs die tussen de akkoorden stuiteren ons het meest op; het veroorzaakt iets moderns en eigentijds dat ons weet te overtuigen. Ook de unieke vocals van frontman Jack Cochrane passen beter als ooit te voren op een nummer van het viertal. “Elephants” bezit dat onsamenhangend en sonisch element dat normaal zo verkeerd klinkt, maar dat nu eerder als geschenk uit de hemel komt gevlogen. Die mengelmoes van jewelste zorgt ervoor dat The Snuts iets nieuws creëren en dat weet ons te bevallen. Dat ze nog lang mogen mogen en goed kunnen kunnen!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 juni 2020

About Author

Robbe Van Hool


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief