Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wytches – “Cowboy”

We hebben er lang op moeten wachten, maar de terugkeer van The Wytches is een feit. Vier jaar nadat hun tweede album All Your Happy Life uitkwam, is er met “Cowboy” eindelijk nieuw werk te horen van de band uit Peterborough. De groep moest even het vertrek van hun drummer verwerken wat ervoor zorgde dat de resterende drie binnen de groep op zoek gingen naar een manier om terug interesse te krijgen in muziek. Die interesse werd na een tijd terug aangewakkerd, en het eerste voorsmaakje krijgen we nu al te horen.

Vier jaar is een lange tijd in de muziekindustrie, maar het lijkt erop dat The Wytches die tijd gebruikt hebben om hun sound wat meer te polijsten. De single vindt een goeie dynamiek tussen de furieuze debuutplaat en de iets properdere opvolger. Hierdoor krijg je nog steeds het burleske gevoel in hun gitaren, maar zitten er toch heel wat verrassende twists in de song die je blijven boeien. “Cowboy” brengt de nodige furie met zich mee waardoor we maar al te tevreden zijn dat de band er uiteindelijk uit is geraakt. Meer van dat!

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Allison Ponthier - "Cowboy"

Allison Ponthier, de naam klinkt als een Franse, zwoele en magische droom, maar in feite gaat het om een jonge muzikante die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.