Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall & Cory Hanson – “She’s a Beam”

Ty Segall. ‘The Man, the myth, the legend’, mogen we ondertussen al wel zeggen. Het loont natuurlijk niet om tot in den treure te blijven herhalen hoe invloedrijk de hedendaagse kroonprins van de garagerock is op iedereen die thuis een fuzzpedaal heeft liggen, en dus geven we graag gewoon nog even mee aan de hoeveelste plaat Ty recentelijk toe was: nummer 25. Recenter nog dan het verwoestende Fungus II, een oorverdovende samenwerking met Black Pus, bracht de Californiër Segall Smeagol uit, een korte plaat waarop hij Nilsson Schmilsson covert. Hoewel het uitdagende tijden zijn om als artiest de eindjes aan elkaar te knopen, krijgt zelfs COVID-19 geen stok tussen de spaken van de overproductieve garagerocker.

Je zag natuurlijk al dat Ty niet alleen in de titel van dit artikel vermeld staat. Gezien zijn ellenlange lijstje aan samenwerkingen en nevenprojecten hoeft het natuurlijk niet te verbazen dat de man nog ergens een vergeten nummertje had rondslingeren. “She’s A Beam”, een geheimzinnig nummer met Cory Hanson van Wand, bleek nog ergens onder het stof te liggen en werd vandaag op Bandcamp gegooid voor ‘the cause’, waarbij het ingezamelde geld rechtstreeks doorgesluisd wordt naar Black Lives Matter L.A. Het singletje werd drie jaar geleden opgenomen in de nasleep van Emotional Mugger, waarop Hanson trouwens de immer chaotische synths voor zijn rekening nam, maar dook daarvoor ook al een keer op tijdens een livesessie voor KEXP. De dweperige, psychedelische glamrock die “She’s a Beam” op gang trekt spat halverwege het nummer helemaal uit elkaar wanneer Ty er een loeiharde lading fuzz tegenaan gooit, om daarna weer in een Grateful Dead-achtige tirade de stilte tegemoet te treden. Het is, kort gezegd, een fan-tas-tisch nummer. Waarom dit nummer niet eerder zijn weg naar de massa’s vond, is een raadsel, maar reken maar dat we enthousiast zijn dat het alsnog gebeurd is.

Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fuzz - "Spit"

  De langverwachte terugkeer van het glansrijke trio Fuzz was eerder dit jaar een feit met “Returning”. De band met onder andere…
AlbumsRecensies

Wasted Shirt - Fungus II (★★★½): Complete chaos in een doolhof melodieën

Hoe is het toch mogelijk dat bepaalde individuen zoveel creativiteit kunnen blijven produceren? Is het zo dat sommigen echt geen writers block…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wasted Shirt (Ty Segall & Black Pus) - "All Is Lost"

In het begin van dit jaar maakten we al de melding dat Ty Segall en Black Pus (Brian Chippendale van Lightning Bolt)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.