Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Blinders – “Mule Track”

Bands die de versterkers nog eens durven opendraaien, ze bestaan nog! The Blinders, een rockdrietal uit het Britse Doncaster, weet maar al te goed hoe ze messcherpe rock moeten maken. De drie zijn al een tijdje bezig met muziek en brachten in 2018 nog hun debuutplaat Columbia uit. Ondertussen heeft de band afscheid genomen van hun schmink en klinken ze nog een tikkeltje rijper dan voordien. De afgelopen maanden losten ze al een drietal nummers van hun tweede plaat Fantasies Of A Stay At Home Psychopath (release: 17 juli), een veelbelovende start waar ze met “Mule Track” nu een vervolg aan breien.

Hun kenmerkende sound heeft The Blinders de afgelopen jaren op scherp kunnen stellen, maar ook hun pen is met de tijd scherper geworden. “Mule Track” is een kritiek op de huidige structuur van de maatschappij en daardoor net heel actueel. De furieuze gitaarklanken zijn doordacht en geven “Mule Track” die stevigheid waarvoor we The Blinders zo benijden. De ruwheid in de stem van frontzanger Thomas Haywood voorziet het nummer van een extra dosis grinta. Last van de vloek van de moeilijke tweede lijkt The Blinders niet te hebben, want met hun vierde voorsmaakje stevenen ze alvast af op een topplaat.

Facebook

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

5 juni 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief