Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fixkes – “Dardennen”

Fixkes, allicht ken je hen alleen van hun hitje “Kvraagetaan” uit 2007. De mannen van de Kempen hebben daarnaast nochtans andere mooie bijdragen geleverd aan de Vlaamse kleinkunst, die ten onrechte onbekend en onbemind zijn gebleven. Hun eenvoudige maar trefzekere songteksten kwamen bijvoorbeeld goed tot hun recht in “Seuzeke” of “Ongelukkig”. Dat ligt grotendeels aan het allesbehalve coole imago dat kleinkunst tegenwoordig heeft, maar aan de nodige opwaardering zal deze nieuwe single jammer genoeg niet bijdragen.

In “Dardennen” ‘rapt’ Sam Valkenborgh over de geneugten van de aankoop van een huis in de Ardennen. Dat is wat anders dan een villa in L.A. of een flitsende Lamborghini. Zoals altijd kunnen we een glimlach niet tegenhouden, maar die verschijnt ditmaal niet alleen door de koddige humor. Bij ridicule lyrics als ‘Ik heb een huis in motherfucking Dardennen gekocht, Dardennen yeah, Dardennen yeah’ is een gedachte als ‘ok boomer’ niet ver weg (al behoort de band strikt genomen niet tot die generatie). De single heeft dan wel komische kwaliteit, muzikaal komen we hier toch niet aan onze trekken.

Facebook 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.