Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gordi – “Unready”

Over een paar weken verschijnt het tweede album van Gordi, Our Two Skins. In de aanloop daar naartoe kregen we al enkele singles waarop we hoorden dat de Australische zich van een persoonlijkere kant toont en vooral het concept less is more hanteert. Het hoogstwaarschijnlijk laatste voorproefje van het album, “Unready”, komt in twee versies. De ene versie is net iets grootser dan de andere en duurt zo’n halve minuut langer, maar de echte verschillen zijn minimaal en vooral toe te schrijven aan productionele keuzes, denk aan de instrumentale outro op “Unready (aO2Sk)”.

Waar de vorige singles relatief kleine en intieme songs waren, lijkt “Unready” de vreemde eend in de bijt. De intro is indrukwekkend, groots en legt de lat voor de rest van het nummer ongelofelijk hoog. Er is echter geen enkel moment waarop we twijfelen aan Gordi. Voor het eerst doet ze ons een beetje denken aan Haim, vooral in het samengaan van vocalen en drums. Naar het refrein toe voelen we de spanning opbouwen, om even later de woorden uit het intro weer te horen. ‘The ground underneath my feet was cold, I wasn’t looking for you‘, zing je na een paar keer horen ongetwijfeld mee. We durven zelfs te stellen dat Gordi met dit nummer wel eens haar radiodebuut in de lage landen zou kunnen maken.

Our Two Skins verschijnt op 26 juni en belooft alvast een bijzondere plaat te worden.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florrie - "Kissing In the Cold"

Van een self-made woman gesproken: de Engelse Florence Ellen Arnold, die door het muzikale landschap trekt als Florrie, is al meerdere jaren…
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aarde Aan Daan - "Verrassing"

Wie denkt dat enkel oubollige liedjes in het Nederlands geschreven worden is eraan voor de moeite. Dat bewijst Aarde Aan Daan die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.