Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hiroshima Hearts – “Smoke”

Namen zijn belangrijk in de rock ‘n’ rollerij. KISS heette bijna Fuck, Van Halen heette eerst Mammoth en Deep Purple ging een tijd als Roundabout door het leven. Hiroshima Hearts bestaat al acht jaar onder die naam en heeft nog geen noemenswaardig succes geboekt. Zou het aan de naam liggen? We weten het niet. In ieder geval, deze Canadese rockers uit London, Ontario, hebben een album, een ep en een paar singles uit. Ze hebben in het voorprogramma gespeeld van Nazareth (wie zou die naam bedacht hebben?), en ze hebben ook een paar showcases verzorgd op events voor de muziekindustrie. Oh, en hun drummer heeft een drumsolowedstrijd gewonnen, in 2016. Meer is er eigenlijk niet te zeggen, wat een veeg teken is als je al acht jaar bestaat. Over naar de nieuwe single dan maar.

“Smoke” is volgens het persbericht een bewijs van ‘all things rock ‘n’ roll’ en begint dan ook op de enig mogelijke manier: met een koebel. Maar wanneer vijf seconden later de riff begint, is de song gedaan voor ons. Die riff lijkt namelijk als twee druppels water op “Gimme Some Lovin’” van The Blues Brothers. Nu, misschien denken ze ‘Als Billie Eilish Van Halen niet kent, dan hoeven wij The Blues Brothers ook niet te kennen.’ Maar dat zou natuurlijk een grove denkfout zijn. En wie nu de aandrang voelt om grinnikend een ‘Ok, boomer’ in onze richting te slingeren, laten we graag hier een niveau van cool ontdekken dat voor weinig stervelingen is weggelegd. Dit alles gezegd zijnde, voor “Smoke” in z’n eigen plooi kan vallen, is het na twee minuten en 31 seconden alweer gedaan. We herinneren ons de koebel, de brulboei die zangeres Jenn Marino is en “Gimme Some Livin’” van The Blues Brothers.

Hiroshima Hearts heeft 37 maandelijkse luisteraars op Spotify. We denken dat het niet alleen aan de naam ligt.

Facebook / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lord Huron - "Not Dead Yet"

Het is bijna drie jaar geleden dat we voor het laatst hoorden van de Amerikaanse indiefolk groep Lord Huron. In 2012 bracht…
AlbumsRecensies

Bad Nerves - Bad Nerves (★★★★): Onuitgegeven mix van zenuwslopende genres

Er is tegenwoordig onmetelijk veel (sociale) media om je als band bekend te maken aan de wereld. Een band die alles mooi…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bruce Springsteen - "Ghosts"

Twee weken geleden al kwam The Boss met het nieuws dat hij samen met zijn goeie vrienden van de E Street Band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.