Muzieknieuwtjes

The Pissed Alpacas maakt nummers voor iedere dag van 2020

Soms kom je tijdens random zoekopdrachten op Spotify vreemde taferelen tegen. Enkele maanden geleden viel ons oog op The Pissed Alpacas, een band uit Canada. De groep maakt sinds het begin van dit jaar maandelijks albums die iedere dag van de maand bezingen. Zelf omschrijven ze het genre dat ze maken als ‘Calendar Core’ en dat kan je best letterlijk nemen. De band brult telkens de titel van het nummer en zet daar een snelle hardcore drum en gitaar onder om het een beetje melodieus te laten klinken. Het geheel klinkt even absurd als begeesterd en we vermoeden dat dat hun opzet is.

Naast de maandelijkse albums Hardcore.Cal, Vol. 1, 2, enzovoort heeft de band ook nog tijd om andere songs uit te brengen. Zo is er voor deze coronatijden een nieuwe single opgedoken, “Coronavirus aka COVID-19 (Wash Your Hands, Don’t Touch Your Face)” dat al meer dan 100.000 streams haalde. Je merkt wel dat sommige van hun liedjes al eerder werden opgenomen, omdat sommige speciale gelegenheden op die dag nu wel zijn uitgesteld. Het maakt de muziek daarom niet minder strak. Midden mei verscheen er ook een album opgedragen aan de halvering van de bitcoin. Je ziet maar, je kan letterlijk van alles een hardcore nummer maken. Maar The Pissed Alpacas laten het naast hilarisch ook gewoon retestrak klinken. We kijken al uit naar het album van juni! Vanaf heden heb je dus officieel voor iedere dag een anthem.

2969 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.