Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shore Shot – “Everything We Do”

In een andere tijdlijn was het vandaag terug een hoogdag voor de band Shore Shot. Vandaag stond namelijk hun ep-release gepland in de Zwerver te Leffinge. Net zoals op de Paulusfeesten enkele jaren terug, loopt het echter weer net iets anders dan ze hoopten. Shore Shot laat ons heus niet achter met een uitgestelde show en ep-release. Vandaag brengen ze dan maar deze fantastische video van nieuw nummer “Everything We Do”.

Shore Shot is een Oostends collectief dat werd samengebracht door drummer/beatmaker Renaud Debruyne (ook bekend van Uncle Wellington en MOMOYO). Shore Shot brengt een unieke formule met haarscherpe, ontwapenende rhymes van Mastakush aka Kush Gurung, gecombineerd met de al even charmante als zelfzekere gezang van Queen Maline aka Frie Mechele (die ook de vocals van Uncle Wellington en MOMOYO verzorgt), ondersteund door een band die ‘duivels goed weet waarmee ze bezig is’. Ze brengen een magische mix van hiphop, soul, funk en jazz.

Vanaf de eerste verse van Kush is stilzitten geen optie meer. Het nummer neemt je mee op een goed gestructureerde funky trip. De hiphop verses gaan moeiteloos over door een simpele lalala in de engelengezang van Frie. Gooi hier dan een korte scratchsessie van Jason Saliou (Chase the Nomad) achterna en dan is het gewoon terug bij af. Op het eerste zicht is het nummer wat aan de lange kant en valt het wat in de herhaling, vooral omdat het nummer na de tweede verse van Kush wat losbreekt van de hiphopvibes. Het strakke instrumentele gedeelte neemt echter naar het einde steeds meer van de ruimte in. Hierdoor verveelt “Everything We Do” toch geen minuut.

Het is nu nog even in spanning afwachten tot het najaar voor de officiële release van hun volledige ep, maar deze “Everything We Do” is alvast een schot in de roos.

Facebook / InstagramWebsite

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

STUFF. @ De Kreun: Snoeihard met delicate schoonheid

@Gregory Vlieghe Twaalf jaar geleden bracht drummer Lander Gyselinck enkele bevriende artiesten samen voor een jamsessie in de iconische nachtclub The White…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bbno$ – “yoga” (feat. Rebecca Black)

Het succesverhaal van bbno$ is te wijten aan een perfecte timing. In 2019 bracht hij het enorm catchy “Lalala” uit, wat door…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sababa 5 – “Smilansky”

In onze eeuwige zoektocht naar muziek die niet in één vakje past, stootten we deze week op Sababa 5. Deze groep doet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.