Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PAINT – “Ta Fardah”

Ben je iets of wat liefhebber van zwoele, mystieke surfrock, dan doet Allah-Las ongetwijfeld een belletje rinkelen. Waar het Californische collectief vorig jaar de bal een beetje mis sloeg met het gezapige LAHS, schoot zanger en gitarist Pedrum Siadatian een jaar eerder nog helemaal raak met zijn solodebuut als PAINT. Het zelfgetitelde album deed denken aan The Velvet Underground op zijn vrolijkst en F.J. McMahon op zijn donkerst: meanderend, geheimzinnig, zweterig en met de smaak van zilt surfwater op de lippen. ‘Da’s gewoon gemaakt onder de Californische zon door een ras-Californiër’, denk je dan. En toch, het exotische “Ta Fardah” dat Pedrum vandaag op de wereld los liet, als smaakmakertje voor zijn tweede album Spiritual Vegas, geeft de indruk dat surfen op de Perzische golf even goed lukt als aan de Amerikaanse westkust.

De Perzische invloed sijpelt op “Ta Fardah”, dat zich laat vertalen naar ‘tot morgen’, trouwens dieper door dan de titel van het nummer alleen, gezien ook het kronkelende, psychedelische gitaarwerk een tikkeltje uitheems klinkt. Het twangy, met reverb overgoten nummer prevelt iets in de zin van ‘Als ik er vandaag niet zou geraken, dan zie ik je binnenkort nog wel’, en brengt dat op zulke verademende manier dat we niet anders kunnen dan contact met de zwaartekracht verliezen. De LSD drijft er met momenten dik bovenop; en of dat aanleiding geeft tot een heerlijk zwembroeknummertje.

Spiritual Vegas komt uit op 10 juli bij Mexican Summer.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

The Paper Kites @ Café De Zwerver

The Paper Kites mochten hun allereerste concert op Belgische bodem in De Zwerver spelen. De Australische indiefolkband benutte de intieme sfeer van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.