Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Galaxians – “Chemical Reaction”

Ken je dat gevoel? Je hoort een nieuw nummer van een groep die je niet kent en je hersenen exploderen zowat van de referenties die je te binnen schieten. Het overkwam ons met “Chemical Reaction” van Galaxians. Van wie? Juist. Galaxians is een discofunktrio uit Leeds, UK: Matt Woodward (drums), Jed Skinner (keyboards) en Emma Mason (zang). Sinds 2012 combineren ze akoestische percussie en drums met drummachines en synthesizers. En disco met funk en pop. Ondertussen is Galaxians toe aan z’n tweede album, Chemical Reaction, met nieuwe zangeres Emma. Te horen aan de eerste single kan die stevig uithalen. We menen zelfs een vleugje Grace Jones te herkennen.

Wat we zonder enige twijfel herkennen, is het jaartal waaruit “Chemical Reaction” had kunnen komen: 1984, een grand cru qua dansbare fun en funky pop. De conga’s en de koebel waarmee het nummer begint, schreeuwen meteen Gloria Estefan en Miami Sound Machine. Met de synth die erbij komt, is “Into The Groove” van Madonna ook nooit ver weg. De akoestische drums en de beat van de Roland TR-707 maken het helemaal back to the future (een film uit 1985, trouwens). Enig nadeel: omdat de eighties er zo dik opliggen – het neon spat zelfs van hun groepsfoto -, krijg je niet direct het gevoel dat je naar iets revolutionairs aan het luisteren bent. Maar wat dan nog? Dit draait gewoon rond fun. Even een goed gevoel krijgen door die moddervette knipoog naar een blijkbaar onsterfelijk tijdperk in de muziek. De Mama Ghetto Vogue edit knijpt nog 1 minuut 20 van de single, waardoor het geheel wat compacter en net iets beter wordt. En dan nu naar de dansvloer!

Facebook / Website

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Mazey Haze - "Always Dancing"

Nadine Appeldoorn alias Mazey Haze is een 21-jarige Amsterdamse die nu haar derde single “Always Dancing” uitbrengt. Haar vorige singles “Headspin” en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single INU INU - "fool me"

INU INU is een Nederlands-Engelse groep die hun muziek dicht bij het hart houden. Ze omschrijven hun sound als dromerige popmuziek met…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophia - "Questions"

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de Nederlandse Sophia haar eerste single “Daydream” uitbracht. Met een zwoele mix van pop en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.