Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Selah Sue – “You”

© CPU – Ymke Dirikx

Wanneer de naam Selah Sue valt, denken we altijd terug aan 8 november 2010: die maandagavond mocht ze in het Sportpaleis openen voor Prince. We zien haar daar nog staan, helemaal alleen met haar akoestische gitaar. Voor een vol Sportpaleis, dus. Respect. Maar dat is alweer bijna tien jaar geleden. In de tussentijd verschenen twee felgesmaakte, immer funky albums: Selah Sue (2011) en Reasons (2015). Toch goed voor een handvol klassiekers als “Alone”, “Ragamuffin” en “This World”. En toen was er plots niets. Na uitgebreid touren besloot Selah Sue een gezin te stichten en dat alle aandacht te geven.

Na vijf jaar stilte is Selah Sue nu terug. Ze heeft een ep gemaakt die digitaal op 15 mei verschijnt: Bedroom. Eerste single is “You”, een ode aan haar onvoorwaardelijke liefde voor haar twee kinderen, Seth en Mingus. “You” duurt welgeteld drie minuten, we kunnen dus bijna spreken van een niemendalletje. Maar soms is dat genoeg om te overtuigen. Het nummer begint met een traag keyboard-riedeltje en bijna gospelachtige backingvocals, waarna Selah Sue invalt. Je zou zweren dat je naast haar in haar slaapkamer staat. Bas, akoestische gitaar en een simpele beat komen er in alle zachtheid bij. De outro verrast met zowaar vijf seconden stilte voor het nummer echt afsluit. Selah Sue producete helemaal zelf, met ongetwijfeld handige tips van Kwes (op zijn cv onder anderen Bobby Womack, Damon Albarn en Solange). Conclusie? “You” is een fijngesponnen delicatesse, gelaagd en toch uitgepuurd. Prince, waarvan we weten dat hij nooit een comeback zal maken, kijkt vanuit een stukje purperen hemel goedkeurend toe.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
Features

Record Store Day 2022: Tien releases om naar uit te kijken

Op zaterdag 23 april is het weer Record Store Day; de feestdag bij uitstek voor liefhebbers van vinylplaten in al haar facetten….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Selah Sue - Persona (★★★★): Een glorieuze comeback

Het is een hele tijd stil geweest rondom Selah Sue, die met haar titeloze album uit 2011 en Reason uit 2015 uitgroeide…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.