Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Selah Sue – “You”

© CPU – Ymke Dirikx

Wanneer de naam Selah Sue valt, denken we altijd terug aan 8 november 2010: die maandagavond mocht ze in het Sportpaleis openen voor Prince. We zien haar daar nog staan, helemaal alleen met haar akoestische gitaar. Voor een vol Sportpaleis, dus. Respect. Maar dat is alweer bijna tien jaar geleden. In de tussentijd verschenen twee felgesmaakte, immer funky albums: Selah Sue (2011) en Reasons (2015). Toch goed voor een handvol klassiekers als “Alone”, “Ragamuffin” en “This World”. En toen was er plots niets. Na uitgebreid touren besloot Selah Sue een gezin te stichten en dat alle aandacht te geven.

Na vijf jaar stilte is Selah Sue nu terug. Ze heeft een ep gemaakt die digitaal op 15 mei verschijnt: Bedroom. Eerste single is “You”, een ode aan haar onvoorwaardelijke liefde voor haar twee kinderen, Seth en Mingus. “You” duurt welgeteld drie minuten, we kunnen dus bijna spreken van een niemendalletje. Maar soms is dat genoeg om te overtuigen. Het nummer begint met een traag keyboard-riedeltje en bijna gospelachtige backingvocals, waarna Selah Sue invalt. Je zou zweren dat je naast haar in haar slaapkamer staat. Bas, akoestische gitaar en een simpele beat komen er in alle zachtheid bij. De outro verrast met zowaar vijf seconden stilte voor het nummer echt afsluit. Selah Sue producete helemaal zelf, met ongetwijfeld handige tips van Kwes (op zijn cv onder anderen Bobby Womack, Damon Albarn en Solange). Conclusie? “You” is een fijngesponnen delicatesse, gelaagd en toch uitgepuurd. Prince, waarvan we weten dat hij nooit een comeback zal maken, kijkt vanuit een stukje purperen hemel goedkeurend toe.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…
LiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2023 (Festivaldag 2): Regen en verkleumde konijnen

‘I’ll huff and I’ll puff and I’ll blow your house in!’ Het is dat we niet in sprookjes geloven, anders hadden we gedacht dat er een grote…
InstagramLiveRecensies

Werchter Boutique 2023: De roze loper uitgerold

Het moment dat de poorten aan de Haachtsesteenweg voor het eerst opnieuw openen en tienduizenden muziekliefhebbers eindelijk terug de bekendste weide van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.