Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single A Murder in Mississippi – “River Whispers”

A Murder in Mississippi bracht twee jaar geleden het allereerste album uit dat dezelfde naam draagt als hun band. De zeskoppige band speelt vooral roots muziek, een mengeling van americana, country, folk, blues en soms hoor je zelf Ierse melodieën. De band komt uit het Gentse en wil vooral hun eigen stijl creëren. Van zachte harmonieën tot opzwepende melodieën; ze nemen je mee naar de weidse vlakten van Noord-Amerika.

“River Whispers” is een nummer vol hoop. Vanaf de eerste noot nemen ze je mee op de dansvloer om al je zorgen aan de kant te laten. Vanaf dat de zachte, maar tegelijkertijd harde stem van Leander weerklinkt, krijg je een warm gevoel vanbinnen. Het doet een soort nostalgie opleven naar de countryside van Amerika en de zomers waar je door oneindige velden ging lopen, laat opbleef en genoot van de oneindige hitte. Het nummer gaat over omstandigheden waar je niet omheen kan; sommige gebeurtenissen moet je laten gebeuren. Doordat ze op een bepaald moment tezamen beginnen zingen, voel je de samenhorigheid. Elk instrument vult het andere perfect aan. Je voelt hoe A Murder in Mississippi een familie is, alsof dit lied gemaakt is op een familiefeest waar iedereen danst en de bourbon over de tafels vloeit. Ze zouden een hele nacht lang de laatste versen herhalen zonder dat het ooit verveelt, ze zouden blijven dromen en dansen.

Deze single is de eerste single van hun nieuwe album Hurricana, dat normaal gezien deze zomer ging uitkomen. Door het coronavirus kunnen ze enkele van hun nummers echter niet afwerken, waardoor het album later uitgebracht wordt. De band heeft een moeilijk jaar achter de rug; een paar leden hebben redelijk te kampen gehad met persoonlijk verlies bij hun vrienden en familie, waardoor het schrijven van muziek moeilijk was. Dit willen ze uiten in Hurricana. Een prachtige titel die perfect past bij de stormachtige gebeurtenissen.

“River Whispers” is zeker en vast een lichtpuntje in deze donkere tijden. Vergeet even alles en dans mee op deze hartverwarmende melodieën.

FacebookWebsiteSpotify

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Murder in Mississippi - "Wrong Side of the Road"

A Murder in Mississippi, een hele mond vol. Het Gentse zestal maakt country zoals het boekje het voorschrijft. De band bracht in…
AlbumsRecensies

Kacey Musgraves – star-crossed (★★★★): Tijd heelt zelfs de diepste wonden

Bij het horen van de naam Kacey Musgraves denken we vooral aan country en akoestische gitaren. Dat was ook de leidraad voor…
AlbumsRecensies

Greybound - Everything You Say Is True (★★★½): Weinig weerhaken, veel kwaliteit

Bij muziekliefhebbers die de jaren negentig bewust hebben meegemaakt, zal de naam Jo Smeets waarschijnlijk een belletje doen rinkelen. Hij was zanger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.