Muzieknieuwtjes

Belgische muziekindustrie maakt een vuist tegen COVID-19

Het coronavirus en zijn aandoening COVID-19 houdt lelijk huis in de hele wereld. Naast de dramatische cijfers die ons dagelijks bereiken, is er gelukkig ook plaats voor optimistischer nieuws. Zo toont de Belgische muziekindustrie, die zwaar gehavend uit deze crisis zal komen, zich van z’n beste kant. Tal van Belgische artiesten hebben inmiddels aangekondigd wat zij zullen doen om zichzelf, hun fans en de muziekindustrie een hart onder de riem te steken. Hieronder een overzicht van de meest opvallende acties:

DIRK.

DIRK. verandert tijdelijk van naam naar MARC. Zo willen de heren hun respect betuigen aan viroloog Marc Van Ranst, aka de man met de bonte verzameling pullovers.

Regi

Regi gaat in zee met een zakenpartner om handgel te verkopen. ‘Het lijkt me onverantwoord na deze crisis mijn publiek te verzoeken hun vuile klauwen te laten zien. Is geld slaan uit je handelsmerk niet iets wat we allemaal zouden moeten doen?’, aldus de bekende dj.

Tourist LeMC

© CPU – Tuur Penninckx

Ook Tourist LeMC doet op een gelijkaardige manier zijn duit in het zakje: de Antwerpenaar past zijn artiestennaam aan naar Huismus LeMC, zolang niet-essentiële verplaatsingen worden verboden.

Vestiville

Vestiville stelt de mensen die al een ticket hadden gekocht gerust: ‘Wat er ook gebeurt, onze editie van dit jaar gaat gewoon door zoals we gepland hebben.’ Dat headliners Drake, Eminem en XXXTentacion op dat moment geen Europese tour hebben gepland, hoeft volgens de organisatie geen vragen op te roepen.

School is Cool

Naamsveranderingen zijn schering en inslag, dezer dagen. Zolang de scholen dicht blijven, is School Is Cool op sociale media en streamingdiensten terug te vinden als Smartschool Is Cool.

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader speelt dan weer in op het hamsteren van toiletpapier. De bekende Vlaamse zanger besloot daarom zijn eigen lijn papier op de markt te brengen. Slimme zet van Destadsbader, als je het ons vraagt, aangezien zowel voor- als tegenstanders van de man hier als potentiële afnemers kunnen worden gezien.

Compact Disk Dummies

©CPU – Ymke Dirikx

Het motief van Compact Disk Dummies om voortaan als Vinyl Dummies door het leven te gaan klinkt iets anders: ‘Vinyl is nu eenmaal veel populairder dan cd’s. Willen we deze crisis overleven, dan moeten we mee met onze tijd.’

Zwangere Guy

© CPU – Bert Savels

Zwangere Guy belooft daarnaast één euro te doneren telkens wanneer hem gevraagd wordt of hij nog niet bevallen is. De teller stond deze morgen op zo’n 7.956 euro.

STAKE 

Wevelgems ruigste verandert zijn naam terug in Steak Number Eight. ‘Op het nieuws zagen we dat alle beurzen gecrasht waren en blijkbaar is stake Engels voor aandeel. We wilden geen risico’s nemen en hebben snel al onze stakes verkocht’, vertelt frontman Brent. Bij de naamswitch hoort overigens ook een carrièreswitch: ‘Vanaf nu zijn we een afhaalrestaurant.’

Studio Brussel

Studio Brussel probeert op zijn beurt dan weer onbekende, opkomende Belgische artiesten een hart onder de riem te steken, onder de hashtag #ikluisterbelgisch. Om het succes ervan op de radio te vieren, bundelt de zender nu alle hits van deze obscure bands op een verzamelalbum. Staan onder meer op de plaat: de opkomende indieband Balthazar, straatrapper Zwangere Guy en de jonge wolven van dEUS. Als bonustrack kunnen we luisteren naar drie minuten live boegeroep aan het adres van Jan Jambon, in HD opgenomen tijdens de MIA’s.

Ook in het buitenland toont de muzikale wereld zich van z’n mooiste kant

© CPU – Bert Savels

Zo heeft Noel Gallagher al laten weten 1 miljoen pond te doneren aan een corona-onderzoeksbureau in de buurt van Manchester. Z’n broer Liam daarentegen besloot £1.000.001 bij te dragen, en noemde z’n broer vervolgens ‘a greedy old cunt’. Tom DeLonge, voormalig frontman van blink-182, zou daarnaast aan een ruimteschip aan het werken zijn dat zo’n honderd mensen tegelijk in een baan om de Aarde kan brengen. Twee schepen zouden zo volstaan om alle fans van zijn band Angels & Airwaves te vrijwaren van het virus.

Meer info vind je op de site van de overheid.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.