Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Billy Raffoul – “Swimming in the Deep End”

Billy Raffoul mag dan misschien wel een ruige uitstraling hebben, zijn muziek is dat allerminst. De jonge Canadees leerde zichzelf gitaar spelen en keek op naar grote namen als Jeff Buckley en Joe Cocker. Zijn muziek klinkt een pak vrolijker en neigt al meer naar pop dan die eerdergenoemde namen, maar Billy’s stemgeluid komt al wat meer in de buurt van die heren. In 2018 bracht de jongeman zijn debuut-ep 1975 uit en sindsdien kregen we singles aan de lopende band te horen. Die singles leiden nu naar een tweede ep, die volgende week zou moeten verschijnen. “Swiming in the Deep End” is het derde nummer dat we te horen krijgen en trekt de catchy lijn door.

De sfeer zit er goed in op de nieuwste van Billy, want een catchy baslijn zet meteen de toon. De stem van de Canadees klinkt weer redelijk hees, wat voor de nodige mysterieuze toets zorgt. Toch zijn het vooral de vrolijke vibes die centraal staan op “Swiming in the Deep End”. De singer-songwriter toont zich van z’n beste kant met af en toe een vocale uithaal, maar het zijn de oeh’s in de refreinen die het meest blijven hangen. Na een paar luisterbeurten kan je het nummer al helemaal meezingen. De nieuwste single van Billy Raffoul klinkt herkenbaar, zomers en vooral heel leuk; het zou ons niet verbazen als het een bescheiden hitje zou worden.

Billy’s tweede ep A Few More Hours at YYZ verschijnt op 3 april.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

27 maart 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief