Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Fisher – “Freaks”

De Australische producer en dj Paul Nicholas Fisher, of gewoon Fisher, heeft weer een nieuwe single klaar. “Freaks” is een single van de tweedelige ep Freaks. De voormalige pro-surfer die uiteindelijk toch voor een carrière in de muziekwereld ging, heeft op vrij korte tijd al heel wat bereikt. Zijn eerste release “Ya Kidding” dateert nog maar van 2017. Een jaartje later kwam er dan zijn absolute doorbraak met “Losing It”, dat zelfs vandaag de dag niet weg te denken is uit de dancescene. Hij haalde er een Grammynominatie mee binnen, een set op Coachella, en kwam prompt de DJ Mag top 100 binnengevlogen op plaats 63. Qua releases houdt de Australiër het vrij rustig. In 2019 bracht hij nog “You Little Beauty” uit, en nu dus zijn nieuwe single “Freaks”.

“Freaks” teert volledig op dezelfde sound als ongeveer al zijn vorige singles. Een groovy tech house nummer, met een meeslepende baslijn, opzwepende percussie, en een catchphrase. De elektronische geluidjes en melodieën in de achtergrond maken het geheel wat voller, maar uiteindelijk blijft het een simpele track. “Freaks” is geen echte hoogvlieger. De populariteit van “Losing It” was vooral te danken aan de vernieuwing die Fisher bracht in een oververzadigde EDM wereld, maar door constant vergelijkbare singles uit te brengen, dreigt hij nu zichzelf een beetje in de voet te schieten.

Facebook

20 maart 2020

About Author

Stijn Grobet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief