AlbumsRecensies

Alkaline Trio – E.P. (★★★): Goedgekeurd goedmakertje


Sinds 1996 brachten ze behoorlijk frequent muziek uit, maar zanger Matt Skiba ging Tom DeLonge vervangen bij blink-182. In 2018 kwam er eindelijk nog een nieuw album uit en nu dus een ep. Alkaline Trio combineert al jaren punkrock met het duister kantje van new wave. Hun teksten hebben een soms heel macabere bijklank, maar het klinkt goed.

De nieuwe ep is drie nummers lang. Drie nummers die behoorlijk verschillend zijn en eigenlijk wel een vreemde combinatie vormen. Als je erover nadenkt typeert het wel de discografie van Alkaline Trio om af en toe eens iets anders te doen. Het eerste nummer op de ep is meteen ook het sterkste nummer. “Minds Like Minefields” heeft de melodramatische sfeer meegekregen van de tijd dat Alkaline Trio This Addiction uitbracht. Het tempo wordt serieus omhoog gehaald tijdens de refreinen. Het nummer is echter wel voorzien van een ietwat vreemde overgang naar het laatste refrein dat heel rommelig aanvoelt. “Smokestack” is het onvermijdelijke akoestische nummer van de ep. Een nummer vol heimwee waar je met plezier naar luistert.

Alkaline Trio bracht een ep uit als goedmakertje voor hun tour die moest worden afgezegd. ‘We hopen dat nieuwe muziek de onzekerheid en angst van dit moment kan overstijgen’ zei Skiba. De ep doet wat het moet doen en zorgt voor een lichtpuntje in deze vreemde dagen, zeker voor de fans van Alkaline Trio. E.P. is een aanrader voor de punkrockfans onder ons.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes - "Huilie huilie"

Stevige gitaren en ietwat brutaal: Heideroosjes is terug van weggeweest. Na “2020, DE TERING”, dat we afgelopen december te horen kregen, kondigt de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dan Andriano & The Bygones - “Sea Level”

Dat Dan Andriano een man met veel talenten en een breed scala aan invloeden is, variërend van melodieuze punk tot americana, wisten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tusky - "We're Going Out Again"

Tusky is een punkrockband uit Utrecht en bestond oorspronkelijk uit drie leden van John Coffey, dé Utrechtste pret post-hardcore formatie bij uitstek….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.