Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Millionaire – “Strange Days”

© CPU – Joost Van Hoey

Dat Millionaire meer dan een tweede adem heeft gevonden, mag gerust gezegd worden. Aan het begin van dit decennium hielden ze ons al hun greep met snedige rockmuziek en nu doen ze exact hetzelfde. Het geluid is wel psychedelischer van aard, maar dat deert ons allerminst. Integendeel, Sciencing werd enthousiast onthaald en dat was genoeg voor de band om er een vervolg aan te breien. Volgende maand verschijnt APPLZ ≠ APPLZ, waar we al twee veelbelovende singles, “Can’t Stop the Noise” en “Cornucopia”, van kennen. Aan deze tracklist voegen Tim Vanhamel en de zijnen nu ook “Strange Days” toe.

Het nummer bewijst een aantal zaken: Millionaire is een groep boordevol muzikale kwaliteit, die nog bijlange niet afgeschreven is tussen al het jong geweld in het Belgische muzieklandschap. Ze bevestigen met “Strange Days” ook wat we nog van hen mogen verwachten. Na de vorige twee platen voelt dit nummer enerzijds zeer vertrouwd aan, omdat het vasthoudt aan dezelfde muzikale ingrediënten. Anderzijds is de uitkomst toch weer fris en verrassend, hetgeen je idealiter van een topband verwacht. De zin om hun nieuwste creatie te aanschouwen is dus nog meer toegenomen.

Kansen om een optreden van deze Belgische trots bij te wonen zijn er genoeg. De groep stelt in het voorjaar APPLZ ≠ APPLZ aan ons voor in volgende zalen: Cactus in Brugge (25/3), Trix in Antwerpen (29/3), Het Depot in Leuven (31/3), De Kreun in Kortrijk (3/4), Muziekodroom in Hasselt (10/4) en Handelsbeurs in Gent (14/4).

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Garbage – “Mystery”

Het Canadese viertal Hot Garbage bracht ons deze week een nieuw voorsmaakje van hun nieuwe album. Met “Mystery” kennen we nu al…
LiveRecensies

Leffingeleuren 2022 (Festivaldag 1): Repetitief herhaald

Het festivalseizoen is bijna ten einde, maar eindigt pas echt als je gepasseerd bent op Leffingeleuren. Het gezellige festival kon, na twee…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle 611 Shapeless - "Feelings"

611 Shapeless dat zijn David Gabay, Avi Hadas en Amir Noy. Drie vrienden uit Israël die op 20 jaar al in verschillende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.