Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everything Is Recorded – “03:15 AM / Caviar” (ft. Ghostface Killah & Infinite Coles)

Tijdens een maandenlange revalidatie van een auto-immuunziekte kwam topproducer Richard Russell tot de vaststelling dat het tijd werd om zijn eigen muzikale ambities waar te maken. Als grote chef van XL Recordings lanceerde hij al de carrière van King Krule, FKA Twigs en Adele, maar nu brengt hij zelf ook eigen muziek uit. Het resultaat werd Everything Is Recorded, een plaat waarop hij vrienden als Sampha, Kamasi Washington en Giggs uitnodigde om hedendaagse soulmuziek doorspekt met elektronica en hiphop te maken. Zijn nieuwe plaat Friday Forever gaat over een klassiek nachtje uit, gevolgd door de (ont)nuchtere(nde) reflecties op zaterdagochtend.

“03:15 AM / Caviar” is de derde single die ons moet voorbereiden op de komst van de nieuwe plaat op 3 april. Ook hier nodigt Richard Russell mooi volk uit. Het nummer wordt zowaar een duet tussen soulzanger Infinite Coles en zijn vader Ghostface Killah. Een groot empathisch vermogen heeft de luisteraar niet nodig om op te merken dat ons avondje uit de hand aan het lopen is. De onheilspellende en hypnotiserende beat dreunt voort zoals alleen een vrijdagnacht dat nog kan. ‘Bitch sniffed all my fuckin’ coke bein’ greedy / I grabbed the jacket, she grabbed the Fiji / And threw up Domino’s pizza all on the TV / Said fuck you, Ghostface and cracked my CV / She took one leg out the car and took that pee-pee’.

Als het titelloze debuut nog soulvol was, doet “03:15 AM / Caviar” ons vermoeden dat Friday Forever een stuk duisterder en harder zal zijn. Het had evengoed op Humanz kunnen staan, Gorillaz’ soundtrack van het einde der tijden. Toeval dat Damon Albarn en Richard Russell elkaar op speeddial hebben? Wij denken van niet.

Website / Instagram / Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.