Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kelly Lee Owens – “Melt!”

© Kim Hiorthøy

Kelly Lee Owens groeide in een mum van tijd uit tot een gerespecteerde producer in de Londense clubscene en ver daarbuiten. In 2017 leerden we haar bedachtzame techno kennen dankzij haar debuutplaat en sindsdien bleef ze haar sound ontwikkelen in losse tracks, remixes en zelfs een samenwerking met Jon Hopkins. Nu kondigt Kelly Lee Owens haar nieuwe album Inner Song aan, dat op 1 mei zal verschijnen via Smalltown Supersound.

Het maken van die plaat was geen evidentie, want zelf verklaart ze dat Inner Song het resultaat is van de drie zwaarste jaren in haar leven, waar haar creatief werk een grote impact te verduren kreeg en ze moed moest vinden om opnieuw muziek te creëren. Toch kunnen we binnenkort een nieuwe langspeler verwachten dat onder andere zal gaan over die introspectieve thema’s. Daarnaast zullen er ook enkele verrassingen te horen zijn waaronder een cover van Radioheads “Weird Fishes/ Arpeggi” en een nummer met John Cale.

Maar eerst krijgen we “Melt!” voorgeschoteld, een nummer dat geïnspireerd is op de klimaatcrisis. Hierop horen we de gekende stijl van Kelly Lee Owens: kille klanken die zich vereenzelvigen met lijvige technobeats. Toch klinkt haar sound bij elke release steeds indrukwekkender en creatiever. Een drumlijn en fluisterende vocals maken van deze track een oorwurm waaronder ook nog eens een sterk concept schuilgaat. In “Melt!” zijn namelijk samples van ijsschaatsen en smeltend poolijs verwerkt. Deze organische elementen maken er ons van bewust dat klimaatsverandering altijd bezig is, of we er nu mee bezig zijn of niet. Op haar nieuwe single lijkt Kelly Lee Owens dus steeds beter te worden in het integreren van concepten binnen haar evocatieve techno. Graag meer van dat op Inner Song!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Tracklist:

  1. Arpeggi
  2. On
  3. Melt!
  4. Re-Wild
  5. Jeanette
  6. L.I.N.E.
  7. Corner Of My Sky (feat. John Cale)
  8. Night
  9. Flow
  10. Wake-Up
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Kelly Lee Owens - Inner Song (★★★★): Techno als canvas voor emotie

De moeilijke tweede… Voor sommige artiesten vormt het een struikelblok, maar voor muzikanten met durf en visie kan het een stap dichter…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Beans - "Melt"

We vertelden je enkele weken terug al dat Baked Beans haar naam inkortte tot Beans om een auteursrechtenkwestie te vermijden, dus daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.