Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Delta Rae ft. The McCrary Sisters – “From One Woman to Another”

Een atypisch valentijnslied wordt de wereld ingestuurd door de Amerikaanse folkband Delta Rae, die daarvoor samenwerkte met het christelijke gospelkwartet The McCrary Sisters. In de countrywereld is Delta Rae al lang geen onbekende meer, ze vertellen al een tiental jaar verhalen aan de hand van hun muziek. Zelf omschrijven ze zich als ‘the great American-Southern-gothic-male-female-soul-folk-pop-country-family band’ en daar hebben wij weinig aan toe te voegen. In maart is het alweer tijd voor hun derde album The Light, dat erna vergezeld zal worden door The Dark – allebei maken ze deel uit van een groots opgezet project.

Countryclichés worden niet geschuwd in “From One Woman to Another”: de bedrogen vrouw, de other woman, de ramblin’ man… Ook qua sound doet het nummer de muziekscene niet daveren op zijn grondvesten. Gelukkig is originaliteit niet van primordiaal belang in dergelijke nummers: het gaat eerder om een fijne variatie op thema’s die al decennialang meegaan, en dat bereikt Delta Rae hier wel. Vooral de toevoeging van het gospelkoor zet de lyrics kracht bij: ‘Don’t shoot the messenger / I just used to be you, girl’. De single begint bescheiden en bouwt gestaag op naar een machtig geheel. Delta Rae heeft ons weer helemaal mee.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meskerem Mees - "The Writer"

Slechts 22 jaar is Meskerem Mees en ze behoort nu al tot grote talenten van ons land. Na haar overwinningen in muziekconcours…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Saveus - "Church Full of Bad Men" & "Bloodmoney"

Saveus geldt als een van de grootste talenten in de Deense muziekscene. Martin Hedegaard won op zijn vijftiende de eerste editie van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Murder in Mississippi - "Wrong Side of the Road"

A Murder in Mississippi, een hele mond vol. Het Gentse zestal maakt country zoals het boekje het voorschrijft. De band bracht in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.