Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Delta Rae ft. The McCrary Sisters – “From One Woman to Another”

Een atypisch valentijnslied wordt de wereld ingestuurd door de Amerikaanse folkband Delta Rae, die daarvoor samenwerkte met het christelijke gospelkwartet The McCrary Sisters. In de countrywereld is Delta Rae al lang geen onbekende meer, ze vertellen al een tiental jaar verhalen aan de hand van hun muziek. Zelf omschrijven ze zich als ‘the great American-Southern-gothic-male-female-soul-folk-pop-country-family band’ en daar hebben wij weinig aan toe te voegen. In maart is het alweer tijd voor hun derde album The Light, dat erna vergezeld zal worden door The Dark – allebei maken ze deel uit van een groots opgezet project.

Countryclichés worden niet geschuwd in “From One Woman to Another”: de bedrogen vrouw, de other woman, de ramblin’ man… Ook qua sound doet het nummer de muziekscene niet daveren op zijn grondvesten. Gelukkig is originaliteit niet van primordiaal belang in dergelijke nummers: het gaat eerder om een fijne variatie op thema’s die al decennialang meegaan, en dat bereikt Delta Rae hier wel. Vooral de toevoeging van het gospelkoor zet de lyrics kracht bij: ‘Don’t shoot the messenger / I just used to be you, girl’. De single begint bescheiden en bouwt gestaag op naar een machtig geheel. Delta Rae heeft ons weer helemaal mee.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rose City Band - "Lonely Places"

De albumhoezen van Rose City Band doen denken aan zonnige vlaktes en melancholisch dagdromen naar picknicks in groene weiden. De intieme en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Conrad - "The Marollian Man"

Als journalist bundelt Bart ‘Conrad’ Cornand al jaren de menselijke kantjes achter grootse muzikanten zoals rockgitarist Mark Knopfler, pianist Keith Jarret en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Skullcrusher – “Song for Nick Drake”

Skullcrusher, what’s in a name? Het laatste dat je verwacht wanneer je op play drukt, is omarmd worden door de kwetsbare stem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.