Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moses Sumney – “Cut Me”

Moses Sumney is een deler van het soort ‘niets voor mij en een dubbelalbum voor een ander’. De Amerikaanse singer-songwriter kondigde in november græ aan, een dubbelalbum waarvan later deze maand het eerste deel uitkomt, en op 15 mei het tweede deel volgt en het album ook in fysieke vorm op de wereld komt.

Hij brengt nu vierde single “Cut Me” uit, dat volgt op het krachtige “Virile“, het intieme “Polly” en het monumentale “Me In 20 Years”. “Cut Me” klinkt dan weer heel ritmisch en is duidelijk beïnvloed door het touren met Dirty Projectors en doet denken aan de speelsheid van Tune-Yards. Het nummer begint met een gitaar die klinkt als een dikke elastiek en vult zichzelf laag na laag aan met een plingelende piano, krakende saxofoon, meerstemmigheid, percussie en de frêle stem van Sumney die het hele register verkent. Het maakt van het nummer een ware ontdekkingstocht als pelde je een artisjok blaadje na blaadje tot het hart.

Eerder deze week deelde Sumney op YouTube een liveversie van “Conveyor”, een nog onuitgebrachte single vanop græ. Hij ging ervoor langs bij het Moog Sound Lab, die na 40 jaar opnieuw hun 16 channel vocoder opnieuw uitbrachten. Je herkent het misschien nog vanop “E=MC²” van Giorgio Moroder, die het bekend maakte.

Sumney heeft een divers, veelbelovend en welsmakend aperitiefje aangereikt voor græ. We zijn benieuwd wat nog volgt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2020

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…
AlbumsRecensies

Moses Sumney - græ (★★★½): Sterk in breekbaarheid

De Amerikaanse Moses Sumney durft al eens zijn bijbelse naamgenoot te benaderen door de beeldende kracht die uitgaat van zijn songs en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.