Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pottery – “Texas Drums Pt I & II”

De Canadese band Pottery broedt naar eigen zeggen al twee jaar op hun eerste full length album Welcome to Bobby’s Hotel, die ze afgelopen zomer opnamen en zullen uitbrengen op 10 april. In de loop van vorig jaar hebben ze zich ondertussen aan de wereld voorgesteld met hun EP No. 1, waarna de nog piepjonge formatie al snel op verschillende festivalposters verscheen. Hoewel hun eerste single “Hank Williams” nog geen anderhalf jaar geleden uitkwam, horen we in hun kersverse single “Texas Drums Pt I & II” een zelfverzekerde, volwassen band. Ze zijn helemaal thuis in hun eigen sound, te omschrijven als een combinatie tussen postpunk, pop en dance.

Op de single staan twee tracks, “Texas Drums, Pt. I & II” en “Texas Drums, Pt. I”. De tweede track is simpelweg alleen het eerste deel van de volledige track. Hoewel de twee delen wel degelijk als onafhankelijke nummers gehoord zouden kunnen worden, zijn ze overduidelijk uit hetzelfde hout gesneden. We horen een krachtige, voorwaartse drive en een vol geluid. De single is enorm catchy door het repetitieve, maar tegelijkertijd dynamische karakter. Het heeft een spannende opbouw waarin een aantal elementen die op zichzelf repetitief zijn, elkaar afwisselen op een briljante manier. Zoals de titel suggereert, staat de percussie centraal, en geeft het nummer een ijzersterk ritmisch fundament. Als een sneltrein denderen de ruim zes minuten voorbij, zonder ook maar een ogenblik te vervelen.

Pottery is te zien op 22 mei in Trix Bar in Antwerpen.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
InstagramLiveRecensies

Interpol @ Ancienne Belgique (AB): Nieuws bedolven onder oude parels

De New Yorkse postpunkers van Interpol hebben al heel wat optredens in de Lage Landen op hun teller staan, maar de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…
AlbumsFeaturesRecensies

The Byker Grove Fan Club - Feeding Eels (★★★★): Zeer kort, dubbel zo krachtig

  Wat begon als een hobbyproject (lees: bier drinken en riffs schrijven) in een kelder van één van de bandleden mondde uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.