Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pottery – “Texas Drums Pt I & II”

De Canadese band Pottery broedt naar eigen zeggen al twee jaar op hun eerste full length album Welcome to Bobby’s Hotel, die ze afgelopen zomer opnamen en zullen uitbrengen op 10 april. In de loop van vorig jaar hebben ze zich ondertussen aan de wereld voorgesteld met hun EP No. 1, waarna de nog piepjonge formatie al snel op verschillende festivalposters verscheen. Hoewel hun eerste single “Hank Williams” nog geen anderhalf jaar geleden uitkwam, horen we in hun kersverse single “Texas Drums Pt I & II” een zelfverzekerde, volwassen band. Ze zijn helemaal thuis in hun eigen sound, te omschrijven als een combinatie tussen postpunk, pop en dance.

Op de single staan twee tracks, “Texas Drums, Pt. I & II” en “Texas Drums, Pt. I”. De tweede track is simpelweg alleen het eerste deel van de volledige track. Hoewel de twee delen wel degelijk als onafhankelijke nummers gehoord zouden kunnen worden, zijn ze overduidelijk uit hetzelfde hout gesneden. We horen een krachtige, voorwaartse drive en een vol geluid. De single is enorm catchy door het repetitieve, maar tegelijkertijd dynamische karakter. Het heeft een spannende opbouw waarin een aantal elementen die op zichzelf repetitief zijn, elkaar afwisselen op een briljante manier. Zoals de titel suggereert, staat de percussie centraal, en geeft het nummer een ijzersterk ritmisch fundament. Als een sneltrein denderen de ruim zes minuten voorbij, zonder ook maar een ogenblik te vervelen.

Pottery is te zien op 22 mei in Trix Bar in Antwerpen.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KAYTRANADA – “Drip Sweat” (feat. Channel Tres)

In veel uithoeken van de muziekwereld wordt KAYTRANADA aanzienlijk geliefd en gerespecteerd. De Haïtiaans-Canadese muziekproducent jongleert met verschillende genres zoals r&b, funk…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.