Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Willie J Healey – “Why You Gotta Do It”

Met “Why You Gotta Do It” brengt Willie J Healey ons de eerste zonovergoten single van zijn tweede album, dat staat uit te komen onder YALA! Records, een recordlabel gesticht door ex-The Maccabees lid Felix White. De pastelkleurige jongeman zegt eindelijk de weg naar zijn sound te hebben gevonden, waar hij in eerdere releases als People And Their Dogs en 666 Kill meer moeite mee bleek te hebben. De zanger tourde oorspronkelijk rond in allerlei cafeetjes die net als hem hun thuis vinden in zijn stamstad Oxford. Daar verplaatste hij zich vreemd genoeg met een lijkwagen, die later te klein bleek voor zijn boxen. Blijkbaar gaat zijn nief tourcaravan hem beter af.

In deze single brengt hij ons een al te simpele levenswijsheid: van geld word je niet per se gelukkig, en ook al helpt het wel een beetje zoek je je geluk beter ergens anders. Hij geeft dus, precies als een grote broer, stem aan waarheden die hard te slikken zijn, maar nog steeds waarheden waar je wat van leren kan. Als fan van Elliott Smith, Neill Young en The Beatles brengt hij ons een laks deuntje dat zijn steeds ondubbelzinnige sneer niet ontbreekt. Healey weet ons altijd in een zomers sfeertje te brengen met zijn zoetzure americana en is een artiest om in het oog te houden.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

4 februari 2020

About Author

Anne-Leen Declercq Streep™


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief