Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Adam Lambert ft. Nile Rodgers – “Roses”

Adam Lambert en Nile Rodgers zijn geen onbekenden voor de doorgewinterde muziekliefhebber, maar hun namen doen misschien niet meteen bij iedereen een belletje rinkelen. Adam Lambert bracht enkele solo-albums uit, maar staat vooral bekend om zijn werk met Queen. Sinds enkele jaren vervangt hij daar de iconische Freddie Mercury tijdens optredens. Net als Queen heeft Nile Rodgers ook veel hits op zijn naam staan. De mede-oprichter van CHIC scoorde niet alleen hits met die band, maar ook met Sister Sledge, Duran Duran, Diana Ross, Madonna, David Bowie, The B-52’s, Lady Gaga, Daft Punk en meer, veel meer. Rodgers is te herkennen aan zijn oh zo typische, funky gitaarspel.

Het plaatsvervangend icoon en de gitaargod komen met een voorspelbare samenwerking. De gitaar is uiteraard aanwezig, maar ze werkt nog steeds. Hoewel Adam Lambert met elektronische instrumenten werkt en een poppy sound heeft ontwikkeld, krijgt het nummer door de gitaar een jaren zeventig discovibe. Dankzij Rodgers weet het nummer zich toch nog enigszins te onderscheiden van het doorsnee popnummer, en hij doet ons ook bewegen op “Roses”. Een leuk liedje, maar meer dan dat is het niet.

Adam Lamberts vierde album Velvet verschijnt op 20 maart.

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

4 februari 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Adam Lambert ft. Nile Rodgers – “Roses””

  1. Mark schreef:

    Zeer slechte review en dat het liedje als ‘leuk’ wordt omschreven zegt ook genoeg over het verstand van muziek van de auteur. #dansendehollander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief