Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar Lang – “Flowers”

Wie dacht dat de jeugd zich enkel bezighoudt met het maken of luisteren van oppervlakkige muziek, heeft het aan het verkeerde eind. Steeds vaker groeien er jonge talenten met muzikaal talent door en bereiken ze wereldwijd miljoenen mensen. Het label Dirty Hit heeft met Oscar Lang iemand in zijn rooster staan, die weleens de nieuwe held zou kunnen worden. Met zijn achttien lentes weet hij wat er bij zijn generatiegenoten leeft en begint hij ook als hun spreekbuis te dienen. Met een eigenwijze sound en een charismatische persoonlijkheid heeft hij alvast alles om het ver te schoppen.

Het wordt steeds moeilijker om een artiest binnen een bepaald genrehokje te steken en ook Oscar Lang valt moeilijk te categoriseren. Op zijn nieuwste single “Flowers” gaat hij steevast voor een gebalde lading indierock, doorspekt met psychedelische randjes en slackerpop. De sound heeft zowel iets nostalgisch als iets heel moderns en fris. De gedrevenheid en het gitaarspel maken van “Flowers” een echt pareltje. Wat het geheel nog veel straffer maakt, is het feit dat hij het nummer al op zijn zestiende schreef en het toch wel een bepaalde diepgang heeft. Een debuutplaat is blijkbaar ook al in de maak, iets om met veel vreugde naar uit te kijken!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oscar Lang – Chew The Scenery (★★★): Vaarwel bedroompop, hallo indierock

Hier is hij dan: het debuutalbum van het Britse bedroompopfenomeen Oscar Lang. Zijn eerste langspeler Chew The Scenery is er eindelijk na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar Lang - "Write Me A Letter"

Oscar Lang brengt ons vandaag een stapje dichter bij zijn debuutalbum. De kroonprins van de Britse bedroompop releaset zijn eerste langspeler Chew…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar Lang - "Thank You"

Oscar Lang is een wonderbaarlijke Brit die zijn talent al meermaals bewezen heeft. Zo werkte hij mee aan Beabadoobee’s hitsingle “Coffee”, en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.