Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mintzkov – “August Eyes”

Mintzkovs laatste album dateert van zeven jaar geleden en het is nog eens dertien jaar eerder dat de groep overwon in Humo’s Rock Rally. Maar vandaag bracht Mintzkov, tegenwoordig een driekoppige band, een nieuwe single uit. De band van Philip Bosschaerts, Lies Lorquet en Min Chul Van Steenkiste komt in 2020 met een nieuwe plaat Oh Paradise en geeft ons bij deze een voorproefje. Het album van het Lierse drietal zal bestaan uit tien nummers die werden opgenomen in het najaar van 2018 en het merendeel van 2019.

Na een pauze van zeven jaar kan er meer verwacht worden, maar het kon veel minder zijn ook. “August Eyes” overtuigt niet, maar stelt evenmin teleur. Sober, maar verzorgd. De redelijk doorsnee intro wordt gedurende het volledige nummer doorgetrokken waardoor je het nooit echt warm kan krijgen. Het refrein kan wel worden meegezongen in de auto, maar vol overgave kwelen zit er niet in. De band lokt de nodige nieuwsgierigheid naar de aankomende langspeler uit, ons omver blazen doen ze allerminst. Desondanks zijn we benieuwd naar wat de andere negen songs te bieden hebben.

Mintzkov geeft ons een standaard rocknummer waarvan er dertien in een dozijn zitten. Noch erbarmelijk, noch uitmuntend. Wil je het zelf bekijken? De AB was snel uitverkocht maar op 5 april kan je in de Trix in Antwerpen terecht.

FacebookTwitterInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies - "Am I Really Going To Die"

“As I Try Not To Fall Apart”, “I Don’t Want To Go To Mars” en nu deze “Am I Really Going To…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Tea Party – Blood Moon Rising (★★★½): Riffs en bakken drama

We vragen het ons soms af: waarom is The Tea Party enkel beroemd in Canada? Mogelijk heeft het te maken met het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PEAKS! - "Black Guns / White Drugs"

PEAKS! is een Italiaanse alternatieve rockband, die intussen vanuit London aan hun carrière timmert. November 2020 bracht het duo zijn debuutsingle “Blackout”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.