Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Dragon – “Hold On”

Het Zweedse Little Dragon groeide gestaag uit tot een heuse, wereldwijd gerespecteerde hagedis. Zo kregen ze voor hun vierde album, Nabuma Rubberband, internationaal veel bekijks (lees: behoors) en sleepten ze er een Grammynominatie mee in de wacht. Rijk aan invloeden uit de hiphop, r&b, jazzhop, elektronica en soul borrelt er een toverdrank die steeds verrassend uit de hoek komt – of toch als je er rekening mee houdt dat ze zo’n veertig jaar naast de tijdsgeest mikken. Het vele experimenteren en de unieke mélange aan computertoontjes zorgen ervoor dat Little Dragon faam kent, maar toch nooit echt in de mainstream doorbreekt, aldaar hen dat wel lukte aan de hand van samenwerkingen met onder andere SBTRKT (waarmee ze de monsterhit “Wildfire” scoorden.)

Het viertal zet dus al een zeer ruim decennium menig ledemaat aan tot zwoel zwieren op de dansvloer en met hun nieuwe schijf “Hold On” slaan ze de discobal zeker niet mis. Hun nieuwste ei rolt vandaag vroegtijdig uit hun komend album New Us, Same Me, dat op 27 maart uitkomt. Het nummer zet rustig in en kent een gemakzuchtige zwoelheid. Een kabbelend tempo vloeit kalm over in een betoverende roes en je baant je zonder het te weten veel te snel door dit nummer heen. ‘Hold On!’ Met haar soulvolle stem die een bijzondere, rokerige intimiteit kent, vraagt zangeres Yukimi Nagano ons: ‘Where are you going?’ We worden door een losse lofi loop gelokt om te blijven luisteren naar dit nummer. Simpel doch vlotjes volgen we mee tot het plots en abrupt eindigt met een aantal funky synthakkoorden, en de betovering valt uit.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

67 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Open op zondag – “14 Dagen”

De zomer is in het land en het is tijd voor een feestje. Of toch als het van Open op zondag, bestaande…
AlbumsRecensies

beabadoobee - Our Extended Play (★★★½): Een eclectisch toetje

Vorig jaar nog lanceerde beabadoobee, een jonge Londense met een hart voor terugblikken, haar debuutalbum Fake It Flowers. Dat gebeurde met een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Geese - "Disco"

Als er iets is dat je als nieuwe band wel een vertrouwensboost zou moeten kunnen geven, is het wel aangetrokken worden door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.