Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Dragon – “Hold On”

Het Zweedse Little Dragon groeide gestaag uit tot een heuse, wereldwijd gerespecteerde hagedis. Zo kregen ze voor hun vierde album, Nabuma Rubberband, internationaal veel bekijks (lees: behoors) en sleepten ze er een Grammynominatie mee in de wacht. Rijk aan invloeden uit de hiphop, r&b, jazzhop, elektronica en soul borrelt er een toverdrank die steeds verrassend uit de hoek komt – of toch als je er rekening mee houdt dat ze zo’n veertig jaar naast de tijdsgeest mikken. Het vele experimenteren en de unieke mélange aan computertoontjes zorgen ervoor dat Little Dragon faam kent, maar toch nooit echt in de mainstream doorbreekt, aldaar hen dat wel lukte aan de hand van samenwerkingen met onder andere SBTRKT (waarmee ze de monsterhit “Wildfire” scoorden.)

Het viertal zet dus al een zeer ruim decennium menig ledemaat aan tot zwoel zwieren op de dansvloer en met hun nieuwe schijf “Hold On” slaan ze de discobal zeker niet mis. Hun nieuwste ei rolt vandaag vroegtijdig uit hun komend album New Us, Same Me, dat op 27 maart uitkomt. Het nummer zet rustig in en kent een gemakzuchtige zwoelheid. Een kabbelend tempo vloeit kalm over in een betoverende roes en je baant je zonder het te weten veel te snel door dit nummer heen. ‘Hold On!’ Met haar soulvolle stem die een bijzondere, rokerige intimiteit kent, vraagt zangeres Yukimi Nagano ons: ‘Where are you going?’ We worden door een losse lofi loop gelokt om te blijven luisteren naar dit nummer. Simpel doch vlotjes volgen we mee tot het plots en abrupt eindigt met een aantal funky synthakkoorden, en de betovering valt uit.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

87 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
LiveRecensies

Little Dragon @ Botanique (Orangerie): Betoverende clubavond

Niet enkel lekkernijen als köttbullar of gravad lax, of de IKEA-plannetjeskwelling waaien over van bij de Zweden; geregeld bereikt ook hun steengoede…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single High Fade - “Fur Coat”

Drie Schotse nozems die furieuze funk spelen? Hallo, High Fade. Dit trio uit Edinburgh bestaat sinds 2018, maar kwam ons pas een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sophie and the Giants & Purple Disco Machine - "Paradise"

Soms zijn er van die samenwerkingen die zo natuurlijk aanvoelen dat we bijna vergeten dat het gaat om twee verschillende artiesten. Bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.