Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Heavy Eyes – “The Profession”

Rock ‘n’ roll is van alle tijden, of het nu met gitaren is of niet. Bij Heavy Eyes vliegen de gitaren alvast weelderig in het rond, en dat is maar goed ook. De groep komt uit Memphis en dat is eraan te horen, ze klinken namelijk heel wijds en met de nodige voorzichtigheid ook krachtig. De band is ondertussen al toe aan een vierde lp, die er op 27 maart zou moeten aankomen. Daarop lijkt de groep nog steeds een leuke mix van blues, psychedelica en groovy rock te brengen, doorspekt met de nodige fuzzpedalen, dat is althans wat blijkt uit “The Profession”.

Met net geen drie minuten op de teller gaat de single snel vooruit, maar het is net doordat het niet te lang uitweidt dat we zo blij zijn met dit nummer. Het refrein is heel aanstekelijk, blijft snel hangen en doet bij momenten zelfs denken aan een band als Rival Sons of The Black Keys, wat dan ook niet anders dan goed kan zijn. Deze muziek kan enkel maar uit de delta van Amerika komen, en The Heavy Eyes weet wel hoe ze het moeten maken. Laat je baard maar groeien, neem de motor bij de hand en ga lekker cruisen met dit nummer als soundtrack; je zal er geen spijt van hebben.

22 januari 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief