Albums, Recensies

Pressure Cracks – This Is Called Survival ep (★★★½): Meer dan een geslaagd experiment

De wereld staat in vuur en vlam, wereldoorlogen lijken op bepaalde momenten niet veraf, extreemrechts rukt op over de ganse wereld. System Of A Down toert weer en ook Rage Against The Machine is terug. Het ideale moment voor een nieuwe ep van Pressure Cracks dus, het hardcore project van Fever 333 zanger Jason Aalon Butler. Jason neemt natuurlijk ook hier de microfoon in handen begeleid door enkele vroegere leden van Scars Of Tomorrow. Gitaristen Dan en Kevin zorgen voor dissonante riffs, Jason schreeuwt met een gevoel van paniek en wrok. Dit alles resulteert in een vorm van hardcore die heel gefrustreerd en urgent klinkt: This Is Called Survival.

Invloeden van andere projecten zijn zeker te horen, maar dit is zeer duidelijk meer dan een leuk experiment. Op ware hardcore manier blaast deze ep je in een mum van tijd omver. Dit in slechts twaalf minuten. Opener “Like Father Like None” en “Shhh” tonen de reactionaire furie van de band. Luisteraars krijgen meteen zin om de dichtstbijzijnde tafel omver te gooien en een protestbeweging in gang te stoppen.

Meteen het langste nummer op deze ep is afsluiter “Big T Youth”, dat ondanks zijn heel snel begin een einde kent dat voor dagen in het hoofd van elke luisteraar zal blijven hangen. De lyrics bij Fever 333 zijn vaak rechtuit, waar ze bij Pressure Cracks net iets metaforischer zijn. En zo krijgen we de geweldige breakdown strofe: Heaven might be suitable, but hell on earth is beautiful.

In een tijd waar men nood heeft aan bands zoals Pressure Cracks stelt de band niet teleur. Ondanks de korte duur van de ep slaagt hij er toch in een serieuze dreun uit te delen. Of de band naar Europa komt, wordt nog afwachten. Een toer in hun thuishaven staat alvast gepland.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

17 januari 2020

About Author

Jarno Desmet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief