Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slow Mass – “Mal”

© Madi Ellis

Slow Mass is een band uit Chicago die zich niet makkelijk in een hokje laat steken. Dit vijftal heeft een vrij normale bezetting maar de mix van de vrouwelijke en de mannelijke zang maakt deze band des te interessanter. Meestal ligt het tempo iets lager en neigt het af en toe naar shoegaze, maar ook indierock/pop en zelfs punk/hardcore zijn nooit veraf. Een interessante mix van stijlen die ons zeer benieuwd maakt naar nieuw werk.

En vandaag is er dus nieuw werk en het lijkt dat Slow Mass helemaal niet zo traag is als de naam doet vermoeden. Dit up-tempo nummer mixt weer veel stijlen zoals het vroeger ook al deed. Dat het tempo wat hoger ligt, is absoluut geen slechte zaak. Het is een nummer geworden met enorm veel energie. De mannelijke zang is vooral hoorbaar en ook tijdens de zang spat de energie er van af. Tegen het einde krijg je eindelijk een wat atypisch rustmoment, maar alles klinkt zeer mooi samen en vormt een harmonieus nummer.

Slow Mass legt de lat met deze nieuwe single heel erg hoog. Op 10 januari komt de 7″ Music for Ears 2 uit en dit nummer is alvast een voorsmaakje, en wat voor één. Touren wordt voorlopig enkel in de VS gedaan, maar ons hebben ze op deze blue monday zeker wakker gekregen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle AT YOUR THROAT - "Culture War"

AT YOUR THROAT is een nieuwe band in de hardcorepunkscene. Het is redelijk onduidelijk hoe dit Amerikaans duo tot stand is gekomen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saint Nomad - "Stay"

Broers Nikita, Ruslan en Yan Odnoralov hebben een nieuwe single op de wereld losgelaten. Het trio, geboren in Rusland en opgegroeid in…
Nieuwe singles

Nieuwe single The Bronx - "White Shadow"

Er zijn nog zekerheden in het leven, en één zekerheid in het leven van een hardcorepunker is The Bronx. Deze vijfkoppige band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.