Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slow Mass – “Mal”

© Madi Ellis

Slow Mass is een band uit Chicago die zich niet makkelijk in een hokje laat steken. Dit vijftal heeft een vrij normale bezetting maar de mix van de vrouwelijke en de mannelijke zang maakt deze band des te interessanter. Meestal ligt het tempo iets lager en neigt het af en toe naar shoegaze, maar ook indierock/pop en zelfs punk/hardcore zijn nooit veraf. Een interessante mix van stijlen die ons zeer benieuwd maakt naar nieuw werk.

En vandaag is er dus nieuw werk en het lijkt dat Slow Mass helemaal niet zo traag is als de naam doet vermoeden. Dit up-tempo nummer mixt weer veel stijlen zoals het vroeger ook al deed. Dat het tempo wat hoger ligt, is absoluut geen slechte zaak. Het is een nummer geworden met enorm veel energie. De mannelijke zang is vooral hoorbaar en ook tijdens de zang spat de energie er van af. Tegen het einde krijg je eindelijk een wat atypisch rustmoment, maar alles klinkt zeer mooi samen en vormt een harmonieus nummer.

Slow Mass legt de lat met deze nieuwe single heel erg hoog. Op 10 januari komt de 7″ Music for Ears 2 uit en dit nummer is alvast een voorsmaakje, en wat voor één. Touren wordt voorlopig enkel in de VS gedaan, maar ons hebben ze op deze blue monday zeker wakker gekregen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Post-Party - "Being Honest"

Wie graag luistert naar energieke gitaren en danst op feel-good nummers, moet zeker Post-Party toevoegen aan zijn afspeellijst. De vierkoppige indierockband uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Porridge Radio - "The Last Time I Saw You (O Christmas)"

Porridge Radio zet voor alle muziekfans nog eens een pakje onder de kerstboom. De Britse indierockers beleefden, misschien wat tegen de gang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "This Is The End"

Eerder gebruikten we al zonnig en energiek met een hoog meezinggehalte om de jongens van Sea Girls te beschrijven. Inmiddels is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.