Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Nada Surf – “Looking For You”

Na een radiostilte van bijna vier jaar verschijnt op 7 februari Nada Surfs negende album Never Not Together. Vorige maand kregen we met “Something I Should Do” daaruit al een eerste single en nu laat de New Yorkse nineties band een tweede op ons los: “Looking For You”. Met de aanstekelijke gitaarintro en introspectieve parlando halverwege was “Something I Should Do” nog opgetrokken uit dezelfde bouwstenen als zomerhit “Popular”, maar in “Looking For You” horen we een ander geluid.

‘In the middle of a sleepless night / It sneaks in through my window’, opent een meisjeskoor de song en het slaapkamerraam. Waarna Matthew Caws exact dezelfde woorden herhaalt met zijn uit honderd stemmen herkenbare dunne, nasale timbre. De song krijgt gelukkig nergens Scala-allures: het geneuzel van Caws en het engelachtige koortje contrasteren mooi met de lyrics die lang niet zo onschuldig zijn als het arrangement doet uitschijnen. Niet de tandenfee glipt door het raam, wel donkere gedachten die rond Caws’ hoofd komen dwalen tot ook de drang naar de fles opduikt: ‘I almost go downstairs / Where there’s a bottle waiting for me’.

Toegegeven, we waren Nada Surf sinds de jaren ’90 wat uit het oog verloren, maar na deze twee beloftevolle nieuwe singles kijken we toch uit naar hun nieuw album en naar hun passage in de Botanique op 2 april.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

11 december 2019

About Author

Tom Berth


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief