Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle Deap Lips – “Hope Hell High”

De naam Deap Lips zegt je hoogstwaarschijnlijk heel weinig, maar de bands waaruit deze groep ontstond, zou daarentegen wel eens een belletje kunnen doen rinkelen. De groep is namelijk opgericht als samenwerking tussen Deap Vally en The Flaming Lips. Die eerste is een vrouwelijk rockduo dat normaal gezien stevige rock serveert, die laatste brengen een kleurrijk geheel van psychedelica en pop. De combinatie is al even onorthodox als geniaal, en laat net dat de verrassing van het hele project zijn. Eerste single “Hope Hell High” is de eerste single van een album dat op 13 maart verschijnt. En het klinkt als een perfecte cohesie tussen beide bands.

De vocals liggen voor “Hope Hell High” vooral in handen van Deap Vally, al horen we hier en daar ook de zweverige stem van Wayne Coyne de kop opsteken. De song begint heel zweverig en je wordt helemaal meegesleurd in het absurde geheel dat deze single is. Waar er eerst wat lo-fi geluiden zijn, volgt er daarna een singer-songwriter vibe om uiteindelijk via elektrische gitaren toch een ruig, bruusk einde te krijgen. Tussendoor zijn er nog heel wat vreemde effecten op de vocals en muziek; we hadden niet anders verwacht. Beloftevolle single voor de rest van de plaat.

6 december 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief