Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala – “Posthumous Forgiveness”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Volgend jaar op valentijn verwarmt Tame Impala onze harten met een nieuwe plaat. The Slow Rush is het vierde album uit hun discografie en om iedereen daar wat warm voor te maken, kregen we al enkele voorsmaakjes op ons bord. “Borderline” en “It Might Be Time” zijn beiden op de plaat te vinden en ook nieuwtje “Posthumous Forgiveness” krijgen we er op terug. Benieuwd of de band gewoon de hele plaat al op voorhand zal uitbrengen in de vorm van singles.

“Posthumous Forgiveness” is een trager nummer dan vorige single “It Might Be Time”. De psychedelische synths staan centraal en zorgen voor een dromerig sfeertje dat helemaal niet zo dansbaar is. Eerder ligt de focus hier op het experimentele en de effecten die je allemaal op een synth en gitaar kan steken. De roots van de band komen hier duidelijk in terug want de trippy vibes zijn nooit heel ver weg. In het midden gaat de song dan ook nog helemaal terug naar een heel laidback sfeertje waarbij we plots iets minder experiment en meer pop te horen krijgen. Een bont allegaartje dus. Boeiende song alvast, maar niet helemaal het beste wat Kevin Parker al deed.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3 december 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief