Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Soccer Mommy – “yellow is the color of her eyes”

Vanuit het Amerikaanse Nashville stuurde Soccer Mommy vandaag een nieuw nummer onze richting uit. De voorpret begon gisteren al, toen ze met een teaser van de bijhorende videoclip het nummer aankondigde. Echte fans zaten dus gekluisterd aan hun scherm tot “yellow is the color of her eyes” gelost werd, en teleurgesteld werden ze allerminst. Soccer Mommy bracht vorig jaar nog het album Clean uit, dat volgens de New York Times het beste album van het jaar was. Net als single “lucy” van september is deze nieuwste een doeltreffende opwarmer voor haar aankomende album. Voorlopig lijkt het erop dat dat opnieuw zulke goede kritieken zou kunnen oogsten.

Zoals Sophie Allison eerder al meegaf, zal er op dit album over meer dan liefde alleen gezongen worden. Hoewel dit nummer over de dood gaat – ‘Loving you isn’t enough / You’ll still be deep in the ground when it’s done’ – klinkt het niet zwaarmoedig. De stem van de zangeres geeft ons zoals steeds lichtjes kippenvel, en met haar kenmerkende zachtheid zingt ze ons rustig in vervoering. De hoge gitaartonen doen daar nog eens een schepje bovenop. De kortfilm met 2000s vibe die samen met de song uitgebracht werd, draagt bij aan de emotionele sfeer en is zeker de moeite om te bekijken.

Deze nieuwe single is niet het enige goede nieuws dat Soccer Mommy voor ons heeft. Volgend jaar vertrekt ze namelijk op headlinetour door Noord-Amerika en Europa. Ook onze Brusselse Botanique komt aan de beurt, en dat op 13 juni. Nog even geduld dus!

Facebook / Instagram / TwitterWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 november 2019

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief