Festivalnieuws, Muzieknieuwtjes

Korn, Disturbed, Deep Purple, Deftones en 70 andere bands naar Graspop 2020!

©CPU – Chris Stessens

Graspop is zo langzaam aan op dreef aan het komen. Vorige week maakte de organisatie namelijk de komst van headliners Iron Maiden (donderdag 18 juni) en Judas Priest (zaterdag 20 juni bekend). Vandaag raakte ook bekend dat Disturbed volgend jaar opnieuw zijn weg naar de Boeretang in Dessel zal vinden. Dit jaar was Disturbed een van de hoogtepunten op Graspop volgens de organisatie en ze mogen daarom op herhaling komen. Alsof dat nog niet genoeg is, maakt de organisatie zonet nog een kleine 73 namen bekend. De koplopers in deze aankondiging zijn zonder meer Korn, Deep Purple, Deftones, Body Count, The Offspring en Opeth.

Hier alvast de volledige lijst: Airbourne, Alcest, Alestorm, Alter Bridge, Amorphis, Anathema, Anti-Flag, August Burns Red, Babymetal, Battle Beast, Beyond the black, Body Count Ft. Ice-T, Boston Manor, Bury Tomorrow, Chelsea Grin, Creeper, Deep Purple, Deez Nuts, Deftones, Dimmu Borgir, Disillusion, Disturbed, Dog Eat Dog, Dool, Down, Dream State, Dying Fetus, Enter Shikari, Exciter, Fields Of The Nephilim, Foreigner, Fu Manchu, Gaahls Wyrd, Good Riddance, Heathen, Heaven Shall Burn, High On Fire, In Extremo, Kadavar, Killing Joke, Killswitch Engage, Korn, Lagwagon, M.O.D., Mayhem, Me And That Man, Mercyful Fate, Mispyrming, Motionless in White, My Dying Bride, Naglfar, Obituary, Of Mice & Men, Opeth, Our Survival Depends On Us, P.O.D., Paradise Lost, Powerflo, Powerwolf, Sacred Reich, Sepultura, Shvpes, Silverstein, Slapshot, Soen, Steel Panther, The Great Old Ones, The Offspring, The Vintage Caravan, Thunder, Tribulation, Vltimas, Wayward Sons en Wednesday 13.

Het grootste Belgische metalfestival viert volgend jaar hun vijfentwintigste editie van donderdag 18 juni tot en met zondag 21 juni. Op meer namen zullen we niet al te lang moeten wachten. De ticketverkoop start vrijdag 15 november om 10u.

Meer info vind je op de website van Graspop.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het cursief):

Donderdag 18 juni: Airbourne – Alter Bridge – Creeper – Deez Nuts – Exciter – Iron Maiden – Mercyful Fate – Mispyrming – My Dying Bride – P.O.D. – Silverstein – Slapshot – Vltimas

Vrijdag 19 juni: Airboune – Babymetal – Battle Beast – Chelsea Grin – Dool – Enter Shikari – Fields of the Napalm – Gaahls Wyrd – Heathen – Heaven Shall Burn – High On Fire – Killing Joke – MOD – Our Survival – Paradise Lose – Powerwolf – Steel Panther – Wednesday 13 

Zaterdag 20 juni: Alcest – Anathema – August Burns Red – Boston Manor – Disillusion – Down – Dream State – Dying Fetus – Foreigner – Good Riddance –  In Extremo – Judas Priest – Korn – Lagwagon – Motionless In White – Of Mice & Men – Opeth – Powerflo – Sacred Reich – Shvpes – Soen – Tribulation

Zondag 21 juni: Amorphis – Anti-Flag – Body Count feat. Ice T – Bury Tomorrow –  Deep Purple – Deftones – Dog Eat Dog – Dimmu Borger – Disturbed – Fu Manchu – Kadavar – Killswitch Engage – Mayhem – Me And That Men – Naglfar – Sepultura – The Great Old Ones – The Offspring – The Vintage Caravan – Thunder – Wayward Sons 

12 november 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief