Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mougleta – “Hold My Cup”

De 24-jarige Mougleta, een zangeres met Canadees-Libanese roots, is een nieuwe clubprinses in de maak. Ze werd geboren te Dubaï en reisde met haar familie de wereld rond, om zich uiteindelijk te vestigen in Berlijn, waar ze momenteel ook al wat bekendheid geniet. Na een aantal relatief succesvolle samenwerkingen met onder andere de Duitse DJ Topic en andere muziekproducenten, lost de zangeres haar derde solosingle. Haar eerdere solowerk leunt vaak sterk aan bij het dancegenre, al schemert haar ervaring met verschillende culturen in beperkte mate door in de vorm van exotische klanken.

In “Hold My Cup” klinkt Mougleta positief anders dan op haar vroegere releases. Ze laat dancepop achter zich en keert zich meer richting urban. Zo wordt het refrein ondersteund door een soort trap beat waar Tommy Genesis jaloers op zou zijn. De combinatie van deze trap en Arabische tonen – door haar ‘Jungle Pop’ gedoopt- zorgt voor een enorm dansbaar geheel. Haar ietwat hese zangstem – voorzien van een sterk accent – is volledig thuis in dit genre en klinkt unieker dan voordien. Toch is er ook een keerzijde aan de medaille: lyrisch gezien is het nummer geen voltreffer. De zeer eenvoudige tekst wordt voornamelijk aan elkaar geregen door de occasionele kreun- en ‘woo‘geluiden, wat het lied repetitief maakt.

Mougleta brengt met “Hold My Cup” een simpel, maar enorm amusant nummer waarbij je goed uit de bol kan gaan: meer hoeft dat niet te zijn.

Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

박혜진 Park Hye Jin - Before I Die (★★★): Enkele parels in een grijze mantra-massa

Nee, niet alles dat uit Zuid-Korea komt, is K-pop of deuntjes in de trant van het godsgruwelijke “Gangnam Style” van PSY. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sofi Tukker & John Summit - "Sun Came Up"

Nu de vakantie voorbij is en scholen weer zijn begonnen, hunkeren we allemaal naar de vakantie, ook al was die anders dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 박혜진 Park Hye Jin - "Watchu Doin Later"

De Zuid-Koreaans Amerikaanse 박혜진 Park Hye Jin brengt ons “Watchu Doin Later”, de tweede single van haar opkomend debuutalbum Before I Die….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.