Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Taylor Hawkins & The Coattail Riders – “Middle Child”

Taylor Hawkins, de welbekende drummer van Foo Fighters, is terug bezig met zijn project als frontman, achter een drumstel weliswaar. Hij en zijn Coattail Riders komen vrijdag 8 november met een nieuw album genaamd Get The Money. We kregen eerder het vurige “Crossed The Line” te horen, later volgde de titeltrack “Get The Money” dat reggaesporen droeg. Het nieuwe album is volledig ondersteund door gastartiesten. Onder andere Dave Grohl, Pat Smear, Duff McKagan en Mark King om een paar namen te noemen. Hawkins goeie vriend en Foo Fighters-frontman Dave Grohl is te horen op de nieuwe single.

Dave Grohl horen we niet zingen op “Middle Child”, dat neemt Taylor Hawkins zelf voor zijn rekening. Grohl draagt op dit nummer bij als gitarist. Die vettige gitaar opent het nummer met een simpele ritmische riff. Het refrein klinkt typisch jaren ’70 hardrock, denk in de stijl van Thin Lizzy en consorten. Het nummer is weinig vernieuwend op muzikaal vlak, een standaard hardrocknummer met een sterke melodisch kant. Het hartverwarmende onderwerp van Taylor Hawkins nieuwe single is vaderschap. Hij zingt over de relatie met zijn dochter en de moeilijkheden die ze samen overwinnen. Als dat geen mooi voorbeeld is van ‘dadrock’

Get The Money is verkrijgbaar vanaf 8 november. Tourdata van Taylor Hawkins & The Coattail Riders zijn nog niet bekend

 

30 oktober 2019

About Author

Felix Vloeberghs


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief