Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Only Son of the Falling Snow”

©CPU – Ymke Dirikx

Bear’s Den is een geliefde band in ons land en de liefde is wederzijds. Afgelopen zomer mochten de Britten zelfs in de late namiddag op de Main Stage van Rock Werchter spelen, al wist de show op de gigantische weide niet iedereen evenzeer te boeien. Met hun folkmuziek betoverden ze reeds een groot publiek in België en omstreken, maar met hun vorige twee albums zochten ze het nog iets grootser en bombastischer. De band verloor hierdoor wat aan esprit en charisma, maar gelukkig weten ze nog steeds hoe je een steengoed folknummer moet maken.

“Only Son of the Falling Snow” is een one-of single, die naar alle waarschijnlijkheid net uit de boot viel voor hun vorige plaat So that you might hear Me. Redelijk jammer eigenlijk, want het nummer brengt ons (eindelijk) nog eens terug naar de begindagen van de band. Gewapend met een gitaar creëert de band met “Only Son of the Falling Snow” een onvervalst kampvuurnummer dat op deze koude herfstdagen voor de nodige warmte zorgt. De harmonie tussen de zang van Andrew Davie en Kevin Jones zorgt hier en daar voor de nodige vonken. Ze kunnen het nog en hopelijk hebben ze de smaak opnieuw te pakken gekregen om de elektrische gitaar wat meer achterwege te laten.

Op woensdag 26 februari speelt Bear’s Den in Vorst Nationaal te Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2028 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bear's Den: 'Het laatste wat we willen, is muziek op automatische piloot uitbrengen'

Bear’s Den zit aan het einde van een drukke periode. In 2022 brachten ze hun goed ontvangen vierde langspeler Blue Hours uit,…
AlbumsRecensies

Bear's Den - White Magnolias (★★): Veilige oorden

Nu we steeds dichter bij de koudste en donkerste periode van het jaar komen, grijpen we al sneller naar warme, melancholische muziek….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Honest Mistake"

Na de release van hun vierde langspeler Blue Hours vorig jaar, leek het er even op dat de Britse formatie Bear’s Den…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.