Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pavlove – “Savages”

De groep hield een crowdfunding-campagne om hun album te realiseren. Ze kregen de steun van vele bekende gezichten waaronder Herman Brusselmans, Yannuck von Gestapo Knallmuzik en Fleddy Melculy. Enkele uren voor de deadline werd het gezette bedrag overschreden, om er dan nog eens fors over te gaan. Sommige dromen zijn bedrog, maar als ik wakker word zit er een album van Pavlove in mijn brievenbus.

“Savages” ontleent zijn naam aan Joycelyn Savage, een van de vele slachtoffers van R. Kelly’s perverse zuchten. Gitaren vormen instant een bedrukkende ambiance, waarna de tekst je eveneens de mond weet te snoeren. Beide zangers lijken een gesprek te voeren, dat tussen de slachtoffers van het hierboven vermeld geweld en de misdadiger. De dreigende sfeer van dit protest komt sterk overeen met de zware, donkere thematiek van de song – iets wat fel contrasteert met hun soms jolijtig klinkend gerief van voorheen. We vragen ons dan ook af of Pavlove nog steeds wil dat we de liefde bedrijven op hun sound.

Ook de verpakking kan ons bekoren: de hoes van de single verzet zich, net als het nummer zelf, tegen de normen van vandaag. We zien een bewerkte foto van de overgrootvader van het half Iraans duo alsook Geschwister Reina en Fabian Rasti, die onder andere de zang verzorgen. Mensen uit het Midden-Oosten worden volgens de muzikanten nog te vaak op oriëntalistische wijze begluurd als beesten, terwijl hier eveneens dieren rondzwerven. ‘Vetzakkerij bestaat overal. Maar bij ons in het Westen krijg je er Oscars en Grammy’s voor,’ aldus Reina.

Wij kijken al uit naar het album, dat de achtste november uitkomt en waarop de negentiende een releaseconcert volgt in de Vooruit.

86 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Harpy – “Swallow“

Soms heb je van die artiesten die ineens op je radar komen en er vervolgens niet meer van af gaan. Harpy is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Neon Golden - “Hard To Find”

Geïnspireerd door een concert van The Bony King Of Nowhere in de Vooruit dacht Gentenaar Aaren Van De Maele: dat moet ik…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single APRE - "Submarine"

Het Engelse duo APRE brengt met “Submarine” een heerlijk verfrissend nummer voor tijdens deze warme dagen. Amper vijf maanden na hun mixtape…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.