Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single IBE – “Control”

© CPU – Chris Stessens

IBE heeft er een mooie zomer opzitten. De jongeman speelde op Rock Werchter, Crammerock en zelfs een klein concert op Pukkelpop. De sterren staan dus heel gunstig voor de winnaar van The Voice, want we kunnen ons niet herinneren dat er al andere winnaars zo snel zo populair (moesten) worden. Hoe het ook mag zijn, met zijn debuut “Table of Fools” wist hij heel wat harten te veroveren, en dus was het eens tijd om die harten verder te gaan veroveren. Met “Control” zal dat ongetwijfeld wel lukken.

Een simpele pianolijn die een ietwat dramatische sfeer schept, zet de nieuwe single van IBE in. Het duurt niet lang vooraleer zijn sterke stem zich in het geheel mengt en je meeneemt op een breekbare rit waarin zijn stem het voortouw neemt. Die stem zalft namelijk zo hard dat je voor even helemaal geen pijn meer voelt en de controle laat overnemen door IBE. Het refrein heeft iets weg van een Hooverphonic door de strijkers die het geheel wat rijker doen aanvoelen, maar dat is ook nodig omdat er anders te veel piano zou zijn. Het is natuurlijk heel dramatisch, maar het plaatje lijkt te kloppen. IBE is er eentje die zal blijven.

Op 28 oktober speelt IBE twee keer in een uitverkochte Ancienne Belgique Club.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

9 oktober 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief