Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Highly Suspect feat. Young Thug – “Tokyo Ghoul”

Binnen exact vier weken verschijnt de derde plaat van de Amerikaanse band Highly Suspect. De band rond Johnny Stevens vierde in 2015 hun debuut met excellente Mister Asylum, waarvoor ze zelfs een Grammy-award nominatie kregen. Het jaar daarop volgde al opvolger The Boy Who Cried Wolf waarmee ze een nog groter publiek van zich wisten te overtuigen. Heel wat concerten volgden, maar nieuwe muziek liet lang op zich wachten. Door een gecompliceerde beenbreuk bij frontman Johnny Stevens duurde het ook even voor ze verder konden werken aan hun derde album MCID. Op dat nieuwe album zullen we voor het eerst ook een aantal hiphopnummers te horen krijgen, maar de rockfans mogen alvast nog rekenen op samenwerkingen met Gojira en Nothing But Thieves. Vandaag is het echter hun eerste pure hiphopnummer dat het levenslicht ziet en het is ook eentje dat blijft hangen.

Fans van het eerste uur zullen toch even moeten slikken als ze de eerste tonen van “Tokyo Ghoul” horen. De band kiest er namelijk resoluut voor om de gitaren buiten spel te zetten en krijgt vooral Terrible Johnny aka het hiphopalterego van Johnny Stevens de aandacht. Met zijn kenmerkende stem toont hij dat hij aardig kan spitten en ook nog eens veel gevoel in het nummer weet te steken. De bijdrage van hiphopgigant Young Thug is niet wereldschokkend, maar wel gewoon goed zoals dat hoort. ‘You say that you love me but only if I stay the Same’, is trouwens zonder twijfel ook een verwijzing naar de houding van sommige fans tegen het hiphopavontuur van de band. Enigste storende factor aan het nummer zijn de adlibs, die we net iets minder weten te appreciëren. Voor zij die met “Tokyo Ghoul” iets minder kunnen aanvangen, op het einde van de maand verschijnt volgens de heren nog een van hun beste rocknummers tot op heden. Benieuwd naar wat dat dan met zich zal meebrengen.

Op dinsdag 25 februari houdt Highly Suspect halt in de Trix in Antwerpen.

Facebook

Voor meer nieuwe muziek, check onze Spotify!

5 oktober 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief