Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biig Piig – “Roses and Gold”

Biig Piig, oftewel de Ierse Jess Smyth, groeide op tussen Ierland en Spanje voordat zij zich in Londen vestigde. Hierdoor zingt ze vaak zowel in het Engels als in het Spaans in haar singles. Ze maakt romantische neo-soulnummers over het stadsleven en heeft ondertussen twee ep’s uitgebracht: Big Fan of the Sesh en A World Without Snooze, Vol.2. De nieuwe single “Roses and Gold” is en een opwindende blik in de nieuwe ep waar ze momenteel aan werkt. Leuk weetje: de 21-jarige vond de inspiratie voor haar artiestennaam op een pizzamenu.

“Roses and Gold” is een warm en tweetalig nummer, gedreven door de ietwat slaperige zang van Jess. Ze knutselt met alternatieve, elektronische r&b en dromerige klanken en vormt daarmee een heerlijk hazy nummer.’I saw roses and gold when I looked at you’ wordt doorheen het hele nummer meerdere keren herhaald en als je niet verder luistert, kan dit overkomen als een melancholisch liefdeslied, maar het nummer is veel meer dan dat. Zoals eerdere singles gaat “Roses and Gold” wel degelijk over de liefde, maar dan over onze obsessie met het onbereikbare – materieel, psychologisch of romantisch – en de moeilijkheid om in de wereld te navigeren en je plek te vinden.

Het vermogen om zich aan te passen en de toxiciteit van “Roses and Gold” om te zetten in een positieve factor, is een drijvende kracht voor Biig Piig, die ongetwijfeld nog ver zal geraken. Op maandag 14 oktober speelt Biig Piig in de Botanique in Brussel. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single English Teacher – “R&B”

Als Nice Swan Records iets nieuws uitbrengt, dan spitsen we onze oren net iets meer. Het label lanceerde de carrières van Sports…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sonder & Jorja Smith - "Nobody But You"

Het was ruime tijd stil rond Sonder, ofwel Brent Faiyah en producersduo Atu en Dpat, maar de laatste tijd krijgen we steeds…
AlbumsRecensies

Paul Stanley's Soul Station – Now and Then (★★★): De soul van een rockgod

Op de bootlegcollectie People, Let Me Get This Off My Chest hoor je Paul Stanley, ook bekend als The Star Child, meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.