banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biig Piig – “Roses and Gold”

Biig Piig, oftewel de Ierse Jess Smyth, groeide op tussen Ierland en Spanje voordat zij zich in Londen vestigde. Hierdoor zingt ze vaak zowel in het Engels als in het Spaans in haar singles. Ze maakt romantische neo-soulnummers over het stadsleven en heeft ondertussen twee ep’s uitgebracht: Big Fan of the Sesh en A World Without Snooze, Vol.2. De nieuwe single “Roses and Gold” is en een opwindende blik in de nieuwe ep waar ze momenteel aan werkt. Leuk weetje: de 21-jarige vond de inspiratie voor haar artiestennaam op een pizzamenu.

“Roses and Gold” is een warm en tweetalig nummer, gedreven door de ietwat slaperige zang van Jess. Ze knutselt met alternatieve, elektronische r&b en dromerige klanken en vormt daarmee een heerlijk hazy nummer.’I saw roses and gold when I looked at you’ wordt doorheen het hele nummer meerdere keren herhaald en als je niet verder luistert, kan dit overkomen als een melancholisch liefdeslied, maar het nummer is veel meer dan dat. Zoals eerdere singles gaat “Roses and Gold” wel degelijk over de liefde, maar dan over onze obsessie met het onbereikbare – materieel, psychologisch of romantisch – en de moeilijkheid om in de wereld te navigeren en je plek te vinden.

Het vermogen om zich aan te passen en de toxiciteit van “Roses and Gold” om te zetten in een positieve factor, is een drijvende kracht voor Biig Piig, die ongetwijfeld nog ver zal geraken. Op maandag 14 oktober speelt Biig Piig in de Botanique in Brussel. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hope Tala - "Tiptoeing"

Wie de West-Londense Hope Tala nog niet op zijn aanbevolen afspeellijst is tegengekomen, heeft duidelijk wat gemist. De 23-jarige Hope creëert al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophia - "Questions"

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de Nederlandse Sophia haar eerste single “Daydream” uitbracht. Met een zwoele mix van pop en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BANKS - "The Devil"

De alternatieve r&b van BANKS brengt al jaar en dag op mysterieuze wijze een ode aan de vrouwelijke sensualiteit. Op haar laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.