Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Yves Tumor ft. Hirakish, Napolian & ANTHEM – “Applaud”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Bijna exact een maand geleden zette Yves Tumor een van de meest bevreemdende en tegelijk ook zotste liveshows van heel Pukkelpop neer, ook al kon deze niet door iedereen even hard geapprecieerd worden. Iets meer dan een jaar geleden bracht de in Turijn levende Yves zijn langverwachte derde album Safe In The Hands Of Love uit en dat kon zelfs het geniale When Man Fails You overklassen. Met zijn mix tussen pop, noise en oldschool hiphop werd hij al snel een geliefd buitenbeetje en ook iemand waarbij je nooit weet wat je te wachten staat. Zonet bracht hij alvast een nieuw nummer uit met “Applaud”, een samenwerking met Hirakish, Napolian en ANTHEM.

“Applaud” is een zeer bevreemdende reis door het brein van Yves Tumor. Het nummer is opgebouwd rond een hiphop-sample, dat in een noisejasje gestoken werd en waar Yves Tumor samen met zijn drie gasten heel bezwerend over zingt. Het onverwachtse loert steeds weer om de hoek en de plotse tempowissels zorgen voor een niet al te makkelijke luisterbeurt. Dat maakt de muziek van Yves Tumor net zo intrigerend aangezien je het meerdere keren moet beluisteren, voor je überhaupt de complexiteit kunt plaatsen. De Franstalige sample is weer zo een typische stoot van Yves Tumor, die “Applaud” ook zo interessant weet te maken. Yves Tumor is het verrassingsei van de muziekwereld en dat snakt natuurlijk ook steeds weer om meer.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 september 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief